Syndig nutellabrownie med nutellaganache
Åh åh. Det her må være en kombination skabt i skyerne, og med World Nutella Day som undskyldning, skulle det simpelthen prøves i praksis. Inspirationen kommer fra verdens dygtigste Maja Vase, og er lige præcis så god, som den lyder.
6-8 personer
Brownie
120 g god mørk chokolade
60 g smør
2 æg
180 g sukker
30 g hvedemel
10 g kakaopulver
1 nip salt
100 g nutella
Nutellaganache
100 g god mælkechokolade
100 g nutella
100 ml piskefløde
Fremgangsmåde
Brownie:
Start med at smelte mørk chokolade og smør i en skål over vandbad. Pisk i en anden skål æg og sukker let sammen, og tilsæt chokoladeblandingen når denne er homogen. Tilsæt herefter de tørre ingredienser: mel, kakao og salt og rør rundt. Hæld halvdelen af dejen i en springform (18-20 centimeter i diameter) med bagepapir placeret i bunden. placér klatter af nutella på kagen med en ske og hæld herefter resten af dejen i formen. Afslut med flere klatter nutella og kør eventuelt en tandstik igennem, hvis du ønsker en pænere overflade.
Bag brownien i 20 minutter (eventuelt et par minutter mere afhængig af ovn) ved 175 grader og lad den køle af.
Nutellaganache:
Smelt mælkechokoladen og nutellaen i samme skål over vandbad. Bring i en anden gryde fløden i kog og hæld den ved kogepunktet over chokoladeblandingen. Rør rundt midt i skålen til ganachen er homogen og blank. Lad ganachen sætte sig på køl i et par timer og fordel den ud over den afkølede kage.
Pynt kagen med hvad du ønsker. Jeg valgte små skovsyre.
Ingen kommentarer endnu