No bake Oreo- og peanutbuttertærte

Browniecupcakes med oreofrosting

 

En overdådig cupcake til de chokoladeelskende. Denne version består af en tung og intens chokoladebrownie, en midte af mælkechokoladeganache, oreofrosting og selvfølgelig en oreo på toppen. De er lige præcis så gode, som de lyder. Jeg bruger næsten altid denne opskrift, når der står cupcakes på dagsordenen – det er min overbevisning, at de fleste foretrækker dem med chokolade, og så nægter jeg at lave den tarvelige kakaoversion. Den her er så meget bedre.

Browniecupcakes (6 styks)

90 gram smør

90 gram god mørk chokolade

1 1/2 æg

150 g sukker

40 g  mel

35 g kakao

en knivspids salt

Mælkechokoladeganache

100 gram mælkechokolade

50 gram fløde

Oreofrosting (cookies n’ cream)

125 g flormelis

5 oreokiks

40 g smør

1 spsk fløde

 

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og den mørke chokolade over vandbad. Pisk sukker og æg let og luftigt. Vend chokoladeblandingen i æggesnapsen og sigt mel, kakao og salt i.

Hæld dejen i forme, og bag dem i 30 min ved 180 grader.

Imens kagerne er i ovnen, kan du begynde på ganachen: hak chokoladen fint og kom det i en skål. bring fløden i kog og hæld den herefter ud over chokoladen. Lad den stå i 2 minutter inden du begynder at røre energisk i midten af skålen med en dejskraber. Stil ganachen på køl når den er homogen og har samlet sig helt.

Når ganachen har sat sig en smule (cirka en time på køl) kommes denne i en sprøjtepose med en rund tyl. Tyllen presses ned i midten af kagerne og ganachen sprøjtes i til den når kanten af cupcaken. Dette gentages ved alle og kagerne sættes atter på køl.

Oreofrosting:

Til frostingen starter du med at knuse dine oreokiks – enten ved hjælp af at banke dem ved hånden eller ved hjælp af en minihakker (hvis frostingen skal sprøjtes på som min ville jeg anbefale at hakke dem på maskine).

Herefter piskes smørret (stuetemperatur) til det bliver blødt. Tilføj flomelis og få det indarbejdet godt inden fløden tilsættes. Når konsistensen er “fluffy” tilsættes oreokrummerne, resultat: en af mine yndlings frostings.

Jeg sprøjtede min frosting ud med en stjernetyl, men du kan bruge hvilken som helst du ønsker. Velbekomme!

 

 

5 kommentarer

 • Katrine

  Hejsa. Jeg har lige nogle spørgsmål til opskriften:

  Hvor meget dej fylder du i muffinformen? Og har du prøvet at bage dem i mini muffinforme?
  Når de skal bages ved de 180 grader, er det så varmluft, eller?
  Kan de fryses ned? Hvis de kan, hvor længe tænker du så at de kan holde sig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hej Katrine! Jeg fylder formene så der cirka er en centimeter op til kanten 🙂 De skal ikke bages ved varmluft, og jeg har ikke bagt dem i mindre forme – hvis du vil det, skal du reducere bagetiden 🙂

   De kan godt fryses ned! I princippet kan de holde sig ret længe, men jeg ville nok ikke fryse dem i mere end et par dage 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Okay, super. De skal i hvert fald prøves til min kommende fødselsdag, og jeg tror, at de bliver en kæmpe succes!

   Tusind tak for svar og rigtig god dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Det lyder som en perfekt anledning, de er så lækre! 🙂 God fornøjelse!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] (det er personligt min favorit). Jeg har tidligere delt opskriften på dem med en oreofrosting her, men nu kommer de med peanutbutter og karamelliserede nødder i stedet for. Man kan sagtens bare […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

No bake Oreo- og peanutbuttertærte