Sunde trøffelkugler med sorte bønner

Hvid bønnehummus

Jeg har endnu til gode at høre nogen udtale, at de ikke bryder sig om hummus. Det er så simpelt, men så godt. Jeg elsker kikærtehummus, men eftersom mit skab efterhånden led under det faktum, at jeg hamstrede dåser af forskellige slags bønner størstedelen af de gange, jeg handlede ind, tænkte jeg, at det var på tide at prøve få nogle af dem brugt. Jeg har lavet denne hummus med cannellinibønner – bønner, man vist ser oftest i det italienske køkken, men jeg tænker at butterbeans (eller limabønner – kært barn har mange navne) giver nogenlunde samme resultat. Jeg forsøgte mig frem og til min glædelige overraskelse fandt jeg ud af, at hummus med disse bønner slet ikke behøver olie – konsistensen bliver cremet nok af bønnerne alene. Jeg har lavet den rimelig simpel og kun tilført hvidløg, salt og peber som smagsgivere, men jeg tænker, at både frisk persille, koriander eller måske stødt chili ville klæde den ganske fint!

Ingredienser til en skål hvid bønnehummus:

1 dåse cannellinibønner (kan fås hos de fleste supermarkeder)

4 fed hvidløg

1 spsk tahin

salt og peber

 

Fremgangsmåde:

dræn bønnerne for væde, og gem et lille glas af væsken.

Kog en smule vand og smid dine hvidløgsfed heri i et par minutter. Jeg synes, at det får smagen mere frem i hvidløget.

Smid dine bønner i en foodprocessor el. lign. og pulse dem kort alene til de får en nogenlunde homogen konsistens (den må dog stadig gerne være grov). Tilføj tahin og hvidløgfed og blend det hele til en cremet masse. tilføj herefter eventuelt lidt af væden fra bønnerne alt afhængig af, hvordan flydende du kan lide konsistensen – jeg tilførte cirka en halv deciliter til min, men det er helt sikkert en smagssag 🙂

Pynt din hummus som du ønsker: jeg har tilføjet lidt olivenolie, frisk persille og granatæblekerner (virkelig en god kombination), men bønner, rødløg, og feta(!) passe også glimrende til. Nyd din hummus til grøntsagsstænger, i en sandwich eller som snack med arabisk fladbrød (som på billedet). Mulighederne er mange!

God fornøjelse!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde trøffelkugler med sorte bønner