Couscoussalat med grønkål, granatæble og tørrede abrikoser

Vegetarisk one pot mexikansk quinoa

Hvis der lidt for tit går chili con/sin carne i aftensmaden – eller hvis du bare har lyst til at prøve et andet (og ret lækkert) alternativ, så giv lige den her er skud. Jeg er kæmpe(!) fan af one pot/one pan – mest for den reducerede opvask, men også fordi det går så hurtigt, og det her er ingen undtagelse. Der er i hvert fald aftensmad på højest 30 minutter, du får plus på protein- og næringskontoen og så smager den virkelig, virkelig godt og mætter på den rare – ikke alt for tunge – måde

Ingredienser (rigeligt til 2 personer)

1 tsk olivenolie

3 fed hvidløg

1 jalapeno (valgfrit)

200 gram quinoa (ukogt)

2,5 dl grøntsagsbouillon

1 dåse sorte bønner

1 dåse hakkede tomater

1 tsk chilipulver

1/2 tsk spidskommen

1 avocado

1 lime

2 tsk hakkede koriander

 

Fremgangsmåde

Kom olivenolien i en gryde ved middelvarme. Hak hvidløgsfed og din jalapeno fint og kom det ned til olien. Svits det kort inden quinoaen tilsættes. Rør kort rundt i gryden inden grøntsagsbouillon, bønner, hakkede tomater, chilipulver og spidskommen tilsættes. Rør rundt i gryden, kog retten op og skru herefter ned for varmen og lad den simre under låg indtil al væske er reduceret. Når væsken er reduceret tilsættes en avokado (hakket i tern), saften fra én lime samt 2 tsk hakkede koriander. Bland det hele godt sammen og smag til med salt og peber. Server quinoaen med en klat creme fraiche.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Couscoussalat med grønkål, granatæble og tørrede abrikoser