Vegetarisk one pot mexikansk quinoa
Hvis der lidt for tit går chili con/sin carne i aftensmaden – eller hvis du bare har lyst til at prøve et andet (og ret lækkert) alternativ, så giv lige den her er skud. Jeg er kæmpe(!) fan af one pot/one pan – mest for den reducerede opvask, men også fordi det går så hurtigt, og det her er ingen undtagelse. Der er i hvert fald aftensmad på højest 30 minutter, du får plus på protein- og næringskontoen og så smager den virkelig, virkelig godt og mætter på den rare – ikke alt for tunge – måde
Ingredienser (rigeligt til 2 personer)
1 tsk olivenolie
3 fed hvidløg
1 jalapeno (valgfrit)
200 gram quinoa (ukogt)
2,5 dl grøntsagsbouillon
1 dåse sorte bønner
1 dåse hakkede tomater
1 tsk chilipulver
1/2 tsk spidskommen
1 avocado
1 lime
2 tsk hakkede koriander
Fremgangsmåde
Kom olivenolien i en gryde ved middelvarme. Hak hvidløgsfed og din jalapeno fint og kom det ned til olien. Svits det kort inden quinoaen tilsættes. Rør kort rundt i gryden inden grøntsagsbouillon, bønner, hakkede tomater, chilipulver og spidskommen tilsættes. Rør rundt i gryden, kog retten op og skru herefter ned for varmen og lad den simre under låg indtil al væske er reduceret. Når væsken er reduceret tilsættes en avokado (hakket i tern), saften fra én lime samt 2 tsk hakkede koriander. Bland det hele godt sammen og smag til med salt og peber. Server quinoaen med en klat creme fraiche.
Ingen kommentarer endnu