Vegetarisk one pot mexikansk quinoa

Den bedste fudgy chokoladekage

Nogle dage skal bare fejres. Jeg havde en af de dage i går. En overstået eksamen kalder på chokolade. Og det var lige præcis dét, det blev til. En lille sød udgave af en af mine mest intense ‘fudgy’ chokoladekager – dem, der ikke har set skyggen af kakao, men derimod udelukkende  lækker mørk chokolade. Den vinder altid, og er lige præcis så klæg, som man ønsker den. Jeg plejer egentlig at lave denne version i en dobbelt så stor udgave, men da anledningen ikke ligefrem lød på gæster, tænkte jeg, at en halvering ville være rigeligt. Jeg har bagt kagen i en 12 centimeters springform – hvis du får gæster skal du selvfølgelig være velkommen til at gange op og bage den i en almindelig 24 centimeters springform. Jeg har eksperimenteret lidt med en ganache-butterfrosting, og det er helt vildt lækkert, og passer helt perfekt til kagen.

Opskriften har jeg brugt i flere år og kommer fra Anneauchocolat.  Selve chokoladekagen kræver kun fem ingredienser, og er noget så idiotsikker – også hvis du ikke er en haj ud i bagning, og hvis du ikke har mod på at kaste dig ud i ganachefrosting, sprøjteposer og tyller, så smager den også helt fantastisk med vaniljeis og friske bær til.

 

fudgy chokoladekage med buttercreamfrosting (cirka 6 personer)

100 gram god mørk chokolade

100 gram smør

125 gram sukker

2,5 æg (sammenpisket)

1 tsk mel

 

Start med at smelte smør i en gryde over vandbad. Tilsæt chokoladen og lad det smelte sammen til en homogen masse. Tag blandingen af varmen og bland sukker i. I en anden skål sammenpiskes æggene (ganske let). Tilsæt æggemassen lidt efter lidt til chokoladeblandingen. Når massen er ensartet, sigtes en tsk mel ned i blandingen. Rør rundt igen og hæld massen i en springform (12 cm) foret med bagepapir. Bag kagen i 25 minutter ved 180 grader varmluft.

Lad kagen hvile i køleskabet natten over (og også gerne længere – den bliver kun bedre)

 

Buttercreamfrosting

100 gram mælkechokolade

2 spsk fløde (til butterfrostingen)

250 gram flormelis

150 gram smør

50 gram fløde (til ganachen)

 

Pynt

Flagesalt

 

Start med at lave ganachen: hak chokoladen fint, og hæld det i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den herefter ud over den finthakkede chokolade. Vent i 2 minutter inden du med en dejskraber rører energisk i skålens midte. Sæt ganachen på køl til den har sat sig (eller i fryseren, hvis du er utålmodig). Pisk smør (lad den være stuetemperatur) og flomelis til den får en cremet konsistens og er ensartet tilsæt 2 spsk fløde og pisk igen. Tag ganachen ud fra køleskabet og rør den i din frosting til massen er ensartet.

Når det kommer til udtrykket kan du selvfølgelig vælge, hvad du bedst kan lide: frostingen kan sagtens spredes ud på kagen med en dejskraber, hvis du ikke er indehaver af sprøjteposer og tyller. Jeg kom frostingen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl og sprøjtede små “dutter” ud i cirkler på den afkølede kage og dryssede med flagesalt.

 

2 kommentarer

 • Mille Stockner

  Hej – hvis man dobler opskriften op tænker du så at en springform på en 18-20 cm er passende?

  De bedste hilsner, Mille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Mille!

   20 kan godt gå, 18 tror jeg bliver for småt – så skal kagen i hvertfald bage en smule mere – men det kan godt lade sig gøre, bare hold øje med den 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarisk one pot mexikansk quinoa