Den bedste fudgy chokoladekage

‘Loaded’ sweet potato fries

Det her er min version af god vegetarisk comfort food. Av, det er lækkert. Søde kartoffelfritter, ristede cannellinibønner, persille og rødbede toppet med en tahincreme. Det er virkelig en god frokost – og har du en rest hummus eller et par falafler er jeg sikker på, at det ville klæde det. Tahincremen kan laves vegansk ved at bruge usødet mandelmælk i stedet for græsk yoghurt.

‘Loaded’ sweet potato fries (nok til 2 personer)

1 stor sød kartoffel

1 dåse hvide bønner (jeg brugte cannellini)

1 rødbede

En håndfuld frisk persille

1 spsk olivenolie

Salt og peber

 

Skær kartoflen ud i den ønskede størrelse (jeg lavede mine som pommes fritter) og bred dem ud på en bageplade. Dryp olivenolie på fritterne og drys med salt og peber. Bag dem ved 200 grader i cirka 45 minutter – eller indtil de er gyldne og sprøde. Imens kartoflerne er i ovnen kan du gå i gang med bønnerne. Dræn og skyl de hvide bønner og kom dem på en pande med olivenolie. Lad bønnerne riste i cirka 10 minutter indtil de har fået lidt farve. For ikke at mose bønnerne rørte jeg slet ikke i panden, men vendte dem blot ved at ryste dem lidt af og til. Skræl rødbeden og skær den i mundrette stykker. Hak persillen fint. Når kartoflerne er færdige og kølet af blandes alle tingene sammen.

 

Tahincreme

2 tsk tahin

3 fed hvidløg

Saften fra en halv lime

100 gram græsk yoghurt (eller en dl usødet mandelmælk, hvis du vil gøre den vegansk)

Salt og peber

 

Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål til konsistensen er cremet. Jeg tilsætte lidt vand for at få den ønskede konsistens, men det er en smagssag. Smag til med salt og peber. Top din ‘kartoffelsalat’ med tahincremen og nyd!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den bedste fudgy chokoladekage