'Loaded' sweet potato fries

Jordbærcheesecake med hvid chokolade

Hvad gør man når SuperBrugsen har et kilo jordbær til 20 kroner? Man finder noget fornuftigt at bruge dem til! Det er ikke sommer endnu, og de var ikke danske, men de var helt sikkert gode nok til en jordbærcheesecake, og så kan vi jo bare lege at det nogenlunde er forår udenfor – den her hjælper i hvert fald på det.

Jordbærcheesecake, 8 personer. 

120 gram digestivekiks

60 gram smør

3 blade husblas

saft fra 3 lime

150 gram hvid chokolade

150 gram Philadelphia

100 gram sukker

150 ml piskefløde

400 gram friske jordbær

 

Jordbærgelé

1,5 blad husblas

150 gram frosne jordbær

1 dl vand

75 gram sukker

saften fra én lime

 

Fremgangsmåde

Knus eller blend kiksene til krummer. Smelt smør i en gryde og rør det sammen med kiksekrummerne. Fordel massen i en springform eller moussering (jeg bruger en 16 cm moussering placeret på et skærebræt beklædt med bagepapir). Glat massen godt ud i bunden af formen.

Skyl, halvér og skær toppen af dine jordbær og placer dem rundt i kanten af formen. Sørg for, at de står godt fast. Stil bunden på køl imens du laver ostemassen.

Udblød husblassen i rigeligt med koldt vand. Pres dine lime og kom saften op i en gryde. Varm den op og tag den herefter af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme limesaft. Lad saften køle af.

Pisk flødeost og sukker let og luftig. Smelt den hvide chokolade over et vandbad og vend den herefter i ostemassen. Når chokoladen er vendt godt rundt tilsættes den afkølede limesaft. Pisk i en anden skål piskefløden til let skum (pas på med ikke at overpiske her – det går hurtigt!) og vend den forsigtigt i ostemassen. Fordel den nu ovenpå kiksebunden, og vær forsigtig omkring jordbærrene så de ikke flytter sig. Lad kagen stå i køleskabet i mindst 4 timer og helst natten over.

Når kagen har sat sig, kan den overhældes med jordbærgéle. Til jordbærgeléen lægges husblassen i blød i koldt vand. Jordbær, vand, sukker og limesaft koges kort op til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad jordbærlagen trække i et par minutter. Hæld jordbærsaften igennem et viskestykke placeret i en sigte (det giver den klareste gelé). Vrid herefter husblassen fri for vand og kom den i jordbærsaften. Rør forsigtigt rundt til husblassen er smeltet. Lad geléen køle af (til cirka 35 grader) inden den hældes over den færdige cheesecake. Stil igen kagen på køl og lad den stå i minimum 3 timer. Befri kagen fra formen mens den er iskold.

Pynt din kage som du ønsker – gerne med endnu flere jordbær!

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

'Loaded' sweet potato fries