Cookielagkage med cremet smørfrosting

Sprøde vegetariske forårsruller

Jeg synes, det er sørgeligt, at langt de fleste forbinder forårsruller med noget, man køber færdigt på frost i supermarkedet. Jeg synes, det er endnu mere sørgeligt, at jeg i lang tid var en af dem. Det er så overset en spise, og folk, der har været i Asien, vil sikkert være enige med mig. Ikke nok med, at det er lækkert, så kan det varieres i det uendelige, og det er både sjovt og rigtig nemt at lave. Selve forårsrulledejen skal købes hos et asiatisk supermarked (du finder dem i fryseren), men ellers kan de resterende ingredienser findes, hvor du ellers handler. Forårsrullerne egner sig virkelig godt til “tøm-køleskabs-dagene”, og jeg har i denne udgave valgt udelukkende grøntsager, men rullerne kan også sagtens suppleres med risnudler, kød (kylling eller hakket kalv- og flæsk) eller begge dele.

Vegetariske forårsruller (2 personer)

2 forårsløg

1 stor håndfuld friske koriander

2 store gulerødder

1 fed hvidløg

et halvt snittet spidskål

100 gram risnudler (valgfrit)

2 spsk soya

1 spsk fishsauce

1 spsk kokossukker

1/2 pakke forårsrulledej

smagsneutral olie til stegning/frittering

 

Fremgangsmåde

Hvis du laver rullerne med nudler, så læg først disse i en skål med kogende vang og lad dem trække i ca- 3-4 minutter. Skyl og skær alle dine grøntsager ud i mundrette stykker og hak hvidløget fint.

I en skål blandes soya, fishsauce og sukker sammen.

Varm en pande op med en smule olie og vend grøntsager, hvidløg og koriander rundt i et par minutter. Tilsæt soyablandingen (og eventuelt nudlerne). Smag eventuelt grøntsagerne til – der skal måske tilføjes mere salt eller mere sødt. Lad fyldet køle en smule af mens du forbereder forårsrulledejen. Dejen købes som sagt frossen og i små, tynde ark. For det første skal du sørge for, at arkene er optøede og herefter er det vigtigt, at de hele tiden holdes fugtige. Jeg har altid en våd klud liggende over stakken med ark, så de ikke tørre ud.

Fjern nu et ark af dejen (meget forsigtigt så de ikke går i stykker) og læg det, så det har form som en ruder foran dig. Læg nu grøntsagerne vandret i bunden af arket (lad dog den nederste spids være fri). Fold dejen henover fyldet, og fold herefter højre og venstre hjørne indover dejen. Rul den herefter, så den formes som en pølse. Inden forårsrullen lukkes til fugtes spidsen med vand, så den forbliver lukket under stegning. Fortsæt med resten af rullerne.

Nu skal forårsrullerne fritteres eller steges. Jeg plejer at dække hele bunden af en stegepande med smagsneutral olie. Når olien er varm, lægges rullerne på. De er færdige, når de er blevet gyldne og lysebrune. Læg dem op på et stykke køkkenrulle, så den overskydende olie fjernes. Lad rullerne køle en smule af inden de nydes med soya.

 

 

 

2 kommentarer

 • Hej Juli.

  Måske et dumt spørgsmål, men hvor finder man et asiatisk supermarked? Skal nemlig købe forårsrulledejen før jeg kan kaste mig over opskriften 🙂

  //Alex

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Alex! Det er slet ikke et dumt spørgsmål: du finder dem i de fleste større byer. Nu ved jeg ikke lige, hvor du er fra, men du kan prøve at google asiatiske supermarkeder eller orientalske supermarkeder i dit nærområde. Dejen er altid placeret i fryseren i butikkerne, og kan fås i forskellige størrelser. Jeg håber du finder dem!

   Mvh Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cookielagkage med cremet smørfrosting