Breakfast bowl: chiapudding og kokosyoghurt

Asiatisk peanutbutterwok med spejlæg på 20 minutter

Det her er virkelig blevet en tøm-køleskabet-for-grøntsager-ret for mig. Nudler og grøntsager vendt i en lækker peanutsauce med et spejlæg på toppen. Så banalt og så lækkert. Jeg bruger de grøntsager, jeg nu har i køleskabet – i det her tilfælde var det grøn og gul peber, forårsløg, porre og hvidløg. Du kan sagtens tilføje kylling, hvis du ikke føler, at du bliver mæt af en vegetarisk ret (men det tror jeg nu, du gør af den her (-: )

Asiatisk peanutbutterwok (2 personer) 

4 fed hvidløg

1 chili (gerne jalapeno) eller 1 tsk chiliflager

1 gul peber

1 grøn peber

1 porre

3 forårsløg

180 gram nudler (jeg bruger ægnudler)

2 æg (til spejlæg)

olie til stegning

 

Peanutbuttersauce

1 spsk peanutbutter

1 tsk sambal oelek (tilføj mere, hvis du godt kan lide det stærkt)

saften fra 1 lime

2,5 dl kokosmælk eller madlavningsfløde

1 spsk kokossukker

1 spsk fiskesauce

2 spsk soya

 

Fremgangsmåde

Start med at lave peanutbuttersaucen. i en lille kasserolle tilsættes kokosmælken eller fløden samt peanutbutter. Varm det stille og roligt op mens resten af ingredienserne tilføjes. Smag til, når saucen er varm: hvis den mangler salt: tilsæt lidt soya, hvis den mangler syre: tilsæt lidt lime og hvis den mangler sødme: tilsæt lidt kokossukker eller peanutbutter.

Hak hvidløg (og eventuelt chili) fint og kom det i en wok med en smule kokosolie ved middelvarme. Skru op for varmen efter et minuts tid og tilsæt grøn og gul peber, porren samt 2/3 af forårsløgene i små mundrette stykker og lad det varme godt igennem et par minutter. Imens lægger du dine risnudler i kogende vand i tre minutter, hvorefter vandet sies fra.

Hæld nu grøntsagerne over i en skål så wokken er tom. Tilsæt en lille smule olie og hæld dine nudler i. Rør rundt i wokken til nudlerne er godt skilt fra hinanden. Tilsæt først peanutsaucen, rør rundt og herefter grøntsagerne. Rør igen rundt til alle ingredienserne er godt blandet sammen. Slut for varmen, og steg dine æg til spejlæg. Server peanutbutterwokken med spejlæg på toppen og drys med resten af de friske forårsløg.

[bloglovin_button]

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Breakfast bowl: chiapudding og kokosyoghurt