Berlin food guide

Min grundopskrift på cookies

For mig er opskriften på den perfekte cookie således: chewy i midten, sprød i kanten. Jeg tror, der er mange, der har det på samme måde. Jeg har brugt denne opskrift i flere år. Den fungerer – hver gang. Jeg laver som regel mine med mælkechokolade og hvid chokolade. Sådan kan jeg bedst lide dem. De smager dog også ganske herligt fyldt med peanutbutter, skumfiduser, oreostykker, hjemmelavet karamel eller nødder.

Cookies (giver 12 store)

140 gram smør

145 gram brun farin

115 gram sukker

1 æg

240 gram mel

1/2 tsk natron

1 tsk bagepulver

1 1/2 tsk vaniljesukker

1 tsk salt

150 gram chokolade – brug den, du bedst kan lide (eller kombiner flere forskellige)

evt. 100 gram hakkede nødder, 100 gram knuste oreos eller hvad hjertet ellers kunne fristes af.

 

Fremgangsmåde

Start med at blande blødt smør, sukker og brun farin. Sørg for, at det hele er godt blandet sammen (jeg bruger en almindelig elpisker her – jeg synes dejen bliver for flydende, hvis jeg kører den på en røremaskine). Tilsæt herefter ægget og bland sammen endnu en gang. Tilsæt alle de tørre ingredienser (undtagen chokolade) og få det hele samlet til en homogen masse. Hak til sidst din valgte chokolade og fordel den i dejen. Lad gerne din cookiedej hvile en times tid i køleskabet, inden du går i gang med bagningen.

Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn. Form små klumper af cookiedejen og lad hver cookie veje 70 gram (de vil få en diameter på cirka 9-10 centimer). Placer klumpen af cookiedej på en bageplade beklædt med bagepapir – de skal ikke trykkes flade – det skal varmen nok sørge for. Sørg gerne for, at dine cookies ikke ligger for tæt – jeg vil sige allerhøjest 6 på en bageplade og gerne færre. Bag dine cookies i 15 minutter (eventuelt 16 minutter, hvis du ønsker en sprødere cookie). Lad kagerne køle af på en rist (hvis du kan lade dem være så længe).

Et lille tip er, at lave en større portion, når du endelig er i gang – dejen kan nemlig sagtens smides i fryseren, og så er der friskbagte cookies til uventede gæster på meget kort tid (-;

 

[bloglovin_button]

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Berlin food guide