Cremet citronpasta med kylling og spinat
Jeg knuselsker denne ret! Generelt knuselsker jeg alt, der indeholder pasta, men den her især. Retten er såre simpel og kan smækkes sammen i løbet af 20 minutter – der er nemlig intet der skal hakkes, snittes eller have tid i ovnen. Ovenikøbet er ingredienslisten kort, så retten er nem at overskue på en travl dag (og så smager den altså virkelig, virkelig godt!)
Cremet citronpasta med kylling og spinat (2 personer)
Olivenolie til stegning
3 fed hvidløg
250 gram spinat
300 gram kyllingefilet
200 gram spaghetti eller andet pasta
100 gram Philadelphia (jeg bruger light)
50 gram revet parmesan
saften fra 1 citron
1 deciliter kogevand fra pastaen
Ekstra parmesan til servering
Fremgangsmåde
Start med at koge din pasta i en gryde med letsaltet vand.
Kog i en anden gryde kyllingen til gennemkogt (du kan også vælge at stege den, hvis du foretrækker det). Tag kyllingen op/af når den er færdig og lad den køle af på et skærebræt.
Kom olivenolie og knust hvidløg på en kold pande og skru op på middelvarme. Efter et minuts tid tilsættes al spinaten og varmen skrues op. Rør rundt i spinaten til den er blevet blød. Tilsæt herefter Philadelphia og parmesan og rør rundt igen. Når begge osten er godt blandet sammen med spinaten tages panden af varmen.
Si spaghettien fri for vand, men gem cirka 1 deciliter af kogevandet.
Riv kyllingen i stykker med to gafler.
Kom spaghettien og kyllingen ned til spinaten og sæt panden tilbage på varmen. Varm forsigtigt retten op imens alle ingredienser blandes sammen. Tilsæt først halvdelen af kogevandet. Tilføj resten, hvis retten virker for tør. Når konsistensen er cremet, men ikke væsker er den færdig. Smag til med salt og en masse peber og servér med parmesan på toppen!
[bloglovin_button]
Hvornår skal citron saften i?