Cremet citronpasta med kylling og spinat

Svensk kladdkaka – opskriften på den konfektlignende chokoladekage

Hvis du aldrig har stiftet bekendtskab med en svensk Kladdkaka, så er det virkelig på tide. Selve navnet beskriver den egentlig til perfektion: Kladdkaka oversættes nemlig bedst til en klæbrig kage, og det er præcis, hvad den er (på den lidt forbudte, halv-ubagte, konfektlignende måde). Det er tilmed verdens nemmeste kage: den kræver ikke de store kulinariske udfoldelser og kan vitterligt smækkes sammen på et kvarters tid – og så er det bare en af de kager, der altid falder i god jord hos folk.

Svensk Kladdkaka (Copenhagen Cakes) – 8 personer

95 gram smør

100 gram god mørk chokolade

2 æg

270 gram sukker

2 tsk vaniljesukker

1 nip salt

90 gram hvedemel

4 spsk kakao

(Flormelis til pynt)

 

Fremgangsmåde

Start med at tænde din ovn på 175 grader (almindelig ovn). Beklæd bunden af en springform med bagepapir og smør eventuelt siderne med lidt smør (Jeg bruger en 20 centimeters springform – en 24 centimeters kan også gå – kagen vil selvfølgelig bare blive en smule lavere – jeg har dog ikke oplevet, at bagetiden ændrer sig).

Hak chokoladen og smelt denne sammen med smørret i en skål over vandbad. I en anden skål røres æg, vaniljesukker og sukker sammen (røres – ikke piskes). Tilsæt herefter de resterende tørre ingredienser samt den smeltede chokolade og smør og vendt rundt med en dejskraber til dejen er ensartet.

Hæld herefter dejen i springform og bag kagen i 20-25 minutter – jeg plejer som regel at give min 20 minutter – kagen skal nemlig stadig virke en smule ubagt i midten, når den er færdig – den vil “sætte sig” når den kommer på køl. Lad kagen stå et par timer og gerne natten over, hvis tiden er til det (jo før den spises, jo mere flydende er den – hvilket egentlig også kan være ret lækkert). Inden servering drysses kagen med flormelis og kan med fordeles nydes med friske bær og vaniljeis.

 

[bloglovin_button]

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet citronpasta med kylling og spinat