Svensk kladdkaka - opskriften på den konfektlignende chokoladekage

kanelsneglebrunsviger

[bloglovin_button]

Det er vist lidt en hjemmeopfindelse, men idéen fejler nu ingenting. Den opstod egentlig lidt i takt med det universelle ønske om at undgå de hårde, tørre kanter på en kanelsnegl (vi kan vel alle være enige om, at midten er bedst, ikke?). Jeg forsøgte derfor at lave en kombination: kanelsneglen som vi kender den, creme cheese-frosting (fordi det gør virkelig en kanelsnegl bedre), hakkede valnødder og karamellen fra en brunsviger. Hvis du nogensinde har lavet kanelsnegle, og har nået målet, der lyder på: rigtig snaskede(!), så bare vent til du prøver denne hér. Wow. Jeg lavede den som pull apart, og det fungerede virkelig godt (se video i bunden af indlægget).

Kanelsneglebrunsviger med creme cheese (8 personer)

1 dl mælk

50 gram smør

1 tsk sukker

1 tsk salt

25 gram gær

1 æggeblomme

250-300 gram hvedemel

Remonce

3 spsk kanel

150 gram smør

75 gram sukker

75 gram brun farin

Creme cheese-frosting (kan undlades)

100 gram philadelphia

200 gram flormelis

“Karamel”

100 gram brun farin

100 gram smør

en deciliter hakkede valnødder

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk, sukker, salt og æggeblomme og rør gæren ud i denne blanding. Tilsæt melet lidt ad gangen og stop, når dejen er blød og smidig når den enten æltes i hånden eller røres på røremaskinen (jeg brugte røremaskine og brugte 250 gram mel). Rul dejen ud på et meldrysset bord til den har en størrelse på 35×45 cm.

Rør ingredienserne til remoncen sammen til den er ensartet og fri for klumper. Smør denne ud på dejen i et jævnt lag. Rul dejen på det lange led til en pølse og skær sneglene ud i en tykkelse på 2,5 cm. Læg sneglene på en beklædt bageplade og lad dem hæve i 45 minutter.

Nu skal du i gang med karamellen (og bare rolig, det er langt fra kompliceret). Smelt smørret i en gryde. når smørret er smeltet tilsættes den brune farin under omrøring. Lad massen samle sig til en homogen masse og tag herefter gryden af varmen. hæld karamellen på bunden af en form (jeg brugte en aflang, men alt kan bruges, så længe den er slutter tæt, så karamellen ikke trænger ud). Hak herefter nødderne og fordel disse ovenpå karamellen.

Pisk ganske kort ingredienserne til creme cheese-frostingen sammen. Når sneglene har hævet, smørres en lille skefuld frosting ud på hver snegl, hvorefter de “stakkes” og placeres stående på den karameldækkede bund.

Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Lad kagen køle af i cirka 10 minutter inden den vendes på hovedet på et fad eller skærebræt. Tag forsigtigt formen af og nyd, hvordan karamellen løber ned ad kagen(!) Du kan enten vælge at skære kagen eller “pulle” den fra hinanden som vist i videoen neden for. Nyd den lun <3.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svensk kladdkaka - opskriften på den konfektlignende chokoladekage