Limekoldskål

Glutenfrie peanutbuttercookies på 20 minutter og kun fem ingredienser

En lille kage til de melforskrækkede. En smule sprød udenpå med en midte, der smelter i munden. Yum. Ingredienslisten er kort: du slipper med fem ting, og så tager de (inklusiv bagetid) kun 15 minutter at lave – hvis du skulle få uventede gæster. De kan spises med det samme, og holde sig i køleskabet i tre dages tid, men kan også fryses ned og spises på et senere tidspunkt.

Glutenfrie peanutbuttercookies (giver cirka 20-25 stk)

4 deciliter letpresset brun farin

2 æg

1 tsk vaniljesukker

1/4 tsk salt

en bøtte peanutbutter (340 gram)

150-200 gram chokolade efter eget valg (jeg brugte mælkechokolade)

Tænd ovnen på 175 grader. I en skål røres den brune farin og æggene sammen til en ensartet konsistens. herefter tilsættes vaniljesukkeret, og saltet. Rør rundt igen. Tilsæt til sidst peanutbutteren og pisk indtil dejen er jævn. Hak chokoladen fint og tilsæt denne til dejen. Hvis du ønsker at dine cookies skal være perfekt runde, kan du stille dejen på køl i cirka 15 minutter. Hvis de gerne må være en smule rustikke, springer du blot det trin over. Fordel dejen i små, runde “klatter” på et stykke bagepapir (jeg brugte en god teskefuld). Sørg for at have god plads rundt om kagerne, da de flyder ud. Bag dem i ovnen indtil kanterne bliver en smule gyldne (jeg gav mine 13 minutter). Hvis du har dej i overskud, stil da dette på køl imens de første bager. Lad dine cookies hvile i et par minutter, inden du med en spatel flytter dem over på en rist, og lader dem køle.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Limekoldskål