Glutenfrie peanutbuttercookies på 20 minutter og kun fem ingredienser

Små ferskentærter

Små individuelle ferskentærter bestående af en sprød mørdej og sødt ferskenfyld = match made somewhere above. Er du ikke den heldige ejer af små skillets som disse, kan man sagtens lave én tærte i en større tærteform – dog er opskriften nok ikke til en større form end 20-24 centimeter i diameter. Mørdejen er en rest fra denne opskrift – jeg laver altid en dobbelt portion og gemmer den ene halvdel i fryseren til situationer som disse – så du kan blot følge ovenstående link og halvere opskriften (eller det hele hvis du også godt kan lide at have en liggende i fryseren).

Mørdej

Følg linket hér.

Ferskenfyld

6 ferskner

1 deciliter mel (kan eventuelt erstattes af et par spsk kartoffelmel)

1 deciliter sukker

1/2 tsk vaniljesukker

Saften fra 1/2 citron

1 æg til pensling

Start med at bringe vand i kog i en stor gryde. Når vandet koger placeres fersknerne i vandet i et minuts tid. Dette gør det lettere at få skrællen af. Flå skindet af og skær ferskenkødet i skiver. I en anden skål mikses de tørre ingredienser. Tilsæt herefter ferskenstykkerne og citronsafterne. Bland det hele godt sammen.

Find din mørdej frem (og hvis du laver to små skillets, så deles dejen i to) og rul denne ud til den har en tykkelse på cirka 3 millimeter. Fordel dejen i dine skillets – sørg for at dejen presses godt ned i kanterne. Skær overskydende dej fra, men gem det overskydende til låget. Fyld din form (eller skillets) med dit ferskenfyld – lad dog være med at fyld det helt op til kanten, da fyldet kommer til at boble en smule, når det kommer i ovnen. Nu kan du enten vælge at rulle den resterende mørdej ud til samme tykkelse som bunden og placere denne som låg ovenpå fyldet med små slidser, så dampen kan komme ud, eller du kan, som jeg, lave et gitterlåg af mørdejen (find en guide hér). Når det ønskede låg er pålagt klemmes kanterne ganske forsigtigt med en gaffel. Pensl herefter låget gavmildt med et sammenpisket æg. Bag tærten (eller tærterne) ved almindelig ovn i 20 minutter ved 200 grader og dernæst 30-40 minutter ved 175 grader – tiden afhænger af din ovn, men hold øje med din tærte – den er færdig når den er blevet flot gyldenbrun og dit fyld er begyndt at boble. For en sikkerheds skyld kan du sætte en bageplade under tærten, da fyldet som sagt godt kan boble over.

Herefter følger den svære del: at vente med at spise tærten! Selvom den er lækker, når den er varm fra ovnen, så er det bedst at lade tærten hvile i et par timer – den kan sagtens serveres direkte, men vil have sværere ved at holde sin form før den har fået lov at “sætte sig”. NYD din ferskentærte med et drys flormelis, et scoop vaniljeis(!), creme fraiche eller skyr som jeg <3.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfrie peanutbuttercookies på 20 minutter og kun fem ingredienser