Banankage med nøddekaramel, mørk chokolademousse og dulce de leche

Hurtig vegetarisk spinatlasagne

Et lækkert vegetarisk alternativ til den klassiske lasagne . Selve tilberedningen tager blot få minutter, og så skal den ellers bare have lov til at stå i ovnen.

Hurtig vegetarisk spinatlasagne(2 personer)

1 tsk smør

2 store fed hvidløg

250 gram frisk spinat

200 gram ricotta

et glas tomatpuré (500 ml)

1 æg

saften fra en halv citron

200 gram revet mozzarella

lasagneplader

salt

Smelt smørret på en pande ved middelvarme og tilsæt de pressede hvidløgsfed. Sautér i 2 minutter inden du tilsætter spinaten. Lad spinaten blive blød inden du fjerner den fra varmen.

I en skål blandes ricotta, æg, salt og citronsaft. Tilsæt spinaten og bland det godt sammen.

Tænd ovnen på 175 grader. Fordel et lag tomatpure i bunden af en form eller fad. Kom herefter lasagneplader på efterfulgt af spinatblandingen, en smule tomatpure og afslutningsvist mozzarellaen. Gentag processen 3-4 gange. Dæk fadet til med stanniol og sæt lasagnen i ovnen i 40 minutter – eller indtil osten og saucen begynder at boble. Tag herefter stanniolen af og giv den yderligere 10-15 minutter til toppen af lasagnen er gylden. Tag den ud af ovnen og lad den stå i cirka 10 minutter, så lasagnepladerne får lov at suge al overskydende væske.

2 kommentarer

 • Viv

  Kære du.

  Tomatpuré. Mener du tomatkoncentrat, eller puré af alm. Flåede tomater. Jeg tror , at hvis man vælger/forstår koncentrat,, der jo ofte sælges under navnet puré, så bliver det en slem oplevelse at smage på den fine ret

  Kærligst Viv

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hej Viv!

   Jeg mener purerede tomater! Det kan købes i flasker i supermarkedet, men ja, der er tit lidt forvirring omkring de foreskellige koncentrater og puréer! Beklager, hvis det har skabt forvirring 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banankage med nøddekaramel, mørk chokolademousse og dulce de leche