Overnight oats med kakao, banan og chiafrø

Panang curry med kylling

Hvis du som jeg har brugt en del tid i Sydøstasien kan du næsten ikke have undgået at støde på Panang curry. Den stammer fra Thailand, og er en mild, rød karrysauce lavet på kokosmælk, som på grund af sukker og fiskesauce både er sød og salt. Karryen kan både laves vegetarisk og med kød – både oksekød, svinekød og kylling. I denne version er der brugt kylling. Med hensyn til grøntsagerne, så er det altså kun fantasien, der sætter grænser – det er egentlig som sådan ikke nødvendigt at bruge nogle – men hvis din samvittighed ikke rækker til et grøntsagsløst måltid (sådan har jeg det i hvert fald altid), så tilsæt dem, du har lyst til. Retten er i for sig meget simpel: karrypasta, kokosmælk, kød, fiskesauce, kaffir limeblade, palmesukker og eventuelle grøntsager. Jeg vil klart anbefale at købe ingredienserne hos asiatiske købmænd: limebladene kan her findes på frost eller i tørret version, og kokosmælken er bare anderledes og har langt mere smag end dem, man finder i supermarkedet. Karrypastaen og fiskesaucen er tilmed billigere.

Panang curry (2 personer)

3 spsk panang karrypasta (2 hvis du ikke er til stærk mad)

1 spsk olie – jeg bruger kokos

300 gram kylling

250-400 ml kokosmælk

1-2 dl vand

4 tsk palmesukker

2 tsk fiskesauce

8 kaffir limeblade

eventuelle grøntsager (jeg brugte 2 peberfrugter)

2,5 dl ris

Varm kokosolie og panang karrypasta op i en wok eller gryde. Svits det kort indtil det begynder at afgive en masse duft. Tilsæt herefter halvdelen af kokosmælken og sauter det i to minutter. Skær kyllingen i tynde strimler, tilsæt dem og lad dem stege med indtil de har fået farve. Kom herefter resten af kokosmælken, limeblade (skåret i strimler, hvis de er ret store), vand, palmesukker og fiskesauce ned til karryen. Mængden af vand justerer du selv – saucen vil være ret lind, så det afhænger af, hvordan du ønsker den. Bring karryen til kogepunktet, skru ned og lad den herefter simre i en halv times tid. Hvis du ønsker grøntsager i din karry som jeg, tilsæt dem da 10-15 minutter før retten er færdig, så der stadig er lidt bid i dem. Jeg brugte 2 peberfrugter. Smag til sidst karryen til og servér med ris.

5 kommentarer

 • Sophie

  Hej Julie.

  Jeg har nu lavet denne ret to gange og den smager fantastisk! Men… begge gange er den skilt helt vildt. Har du nogen forslag til, hvordan jeg kan undgå dette? Skal jeg måske stege kyllingen i karrypastaen, inden jeg kommer kokosmælken i? Den skiller nemlig så snart jeg kommer kyllingen i kokosmælken.

  Mvh Sophie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hej Sophie! Det lyder meget mystisk – bruger du fed eller light kokosmælk? Det kunne godt være en idé at stege kyllingen i pastaen (det gør jeg tit selv ved andre retter) men jeg må simpelthen være dig svar skyldig omkring årsagen – jeg har aldrig selv oplevet det! Håber stegningen kan være en løsning! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophie

   Jeg bruger bare almindelig kokosmælk. Men tror jeg vil prøve at stege kyllingen i karrypastaen næste gang, det kunne jeg måske godt forestille mig hjalp. Tak for svaret 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • mikkeline

  Er limebladene vigtige for bor i Dubai og har ikke kunne finde dem det samme med karrypasta kender du til nogle alternativer

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hej Mikkeline! Limebladene bidrager med en meget karakteristisk smag for karryen, men kan selvfølgelig godt undværes (det er faktisk heller ikke alle, der bryder sig om dem). De findes både på frost og som tørrede i poser.

   Panangkarrypastaen er egentlig lavet af et væld af asiatiske krydderier og urter, og kan derfor i princippet godt laves selv, men hvis limeblade ikke kan købes, så tænker jeg heller ikke at disse kan. Har du eventuelt prøvet et asiatisk eller kinesisk supermarked? Det er primært dér, jeg finder tingene, og det vil jeg da tro de har i en by som Dubai? 🙂

   Håber, du finder en løsning! Venlig hilsen Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Overnight oats med kakao, banan og chiafrø