Blåbær- og hvid chokolademoussekage med sej nøddebund

Klassiske kanelsnurrer

Der skulle ikke falde meget regn inden efterårets ypperste spise kom på bordet. Der er altså ikke meget, der stikker en lun kanelsnurrer på en efterårsdag. Jeg bruger altid Claus Meyers opskrift, den holder og giver de mest fugtige små kanelmirakler. Jeg vil klart anbefale at bruge en køkkenmaskine, det kan sikkert godt lade sig gøre uden, men dejen skal æltes i lang tid. Snurrene er lidt tidskrævende, da de skal hæve ad flere omgange, men det er virkelig også et hyggeligt weekendprojekt, og helt ærligt, når du smager dem, er de al arbejdet værd!

Kanelsnurrer (giver cirka 12-15 styk afhængig af størrelsen)

5 dl kold sødmælk

50 gram gær

1 æg

900-1000 gram hvedemel

150 gram sukker

10 gram salt

15 g kardemomme

150 gram smør

(1 sammenpisket æg til pensling)

Rør gær ud i den kolde sødmælk. Tilsæt æg, sukker salt, kardemomme og hvedemelet (lidt efter lidt) imens du rører med køkkenmaskinens dejkrog på lav hastighed). Dejen kan godt virke rigtig tyk og vil også gerne” kravle” op ad dejkrogen, men ingen panik! Lad den ælte til den er glat og blank (det tager cirka 8 minutter).

Skær smørret i tern og kom den i dejen og ælt videre i yderligere 8 minutter til dejen igen er helt glat og blød. Lad dejen hvile lunt i 1,5 time tildækket. Slå herefter dejen ned, pak den ind i husholdingsfilm og læg den i køleskabet i en times tid.

Remonce

200 gram blødt smør

200 gram sukker

20 gram stødt kanel

Rør eller pisk alle ingredienserne sammen til en en remonce.

Nu kommer vi til den sjove del: hæld den afkølede dej ud på et meldrysset bord og rul den med en kagerulle ud til en rektangel på cirka 30×60 centimeter. Har du problemer med, at dejen trækker sig sammen, kan det være, at den er for kold. Dæk den da blot til i fem minutter og fortsæt herefter igen. Smør din remonce ud på dejen, så den ligger i et jævnt lag.

Fold nu en tredjedel af dejen ind mod midten og fold til sidst den sidste del indover den første, så din kanelsnurredej ligger i tre lag. Grib kagerullen igen og rul dejen ud så den cirka er 30×30 centimeter. Skær dejen ud i strimer, der er 30 centimeter lange og omkring 2-3 centimeter brede. Skær herefter en “slids” midt i strimlen, så den deles i to hele vejen ned med undtagelse af de første 3 centimeter. Sno herefter de to dele omkring hinanden, og sno til sidst den nu samlede strimmel ved at tage fat i hver ende og sno modsat så mange gange, det er muligt.

Tag nu den snoede dejstrimmel op og sno den to gange rundt om din hånds pege og langefinger. Få nu fra toppen fat i enden på din dejstrimmel med fingrene og hiv den ned “gennem” kanelsnurren, så den hæftes fast.

Placer kanelsnurrene på en beklædt bageplade og lad dem hæve lunt og tildækket i en times tid. Pensl snurrene med et sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i cirka 13 minutter. Lad dem køle af på en rist og nyd dem lune.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blåbær- og hvid chokolademoussekage med sej nøddebund