Klassiske kanelsnurrer

Oreocheesecake med saltkaramel og peanutbutterfrosting

Kan vi lige tale om en god kombination? Sprød oreokiksebund, fløjlsblød, syrlig cheesecake med hvid chokolade, cremet peanutbutterfrosting og saltet karamel. Jeg er solgt.

Oreocheesecake (8-10 personer) 

100 gram digestivekiks

100 gram oreokiks

2 spsk kakao

75 gram smør

3 blade husblas

150 gram Philadelphia

100 gram sukker

saft fra én stor økologisk citron

150 gram hvid chokolade

150 ml piskefløde

Kom begge slags kiks i en pose og knus dem til krummer. bland krummerne med kakaopulveret. Smelt smørret og bland det sammen med kiksekrummerne. Placér en moussering (eventuelt med kageplast) på et skærebræt beklædt med bagepapir og kom kikseblandingen heri. Fordel den i bunden og op ad kanten. Sørg for at trykke den godt sammen. Kom bunden på køl, mens du laver fyldet.

Udblød husblassen i rigeligt med koldt vand. varm citronsaften op i en lille kasserolle og tag den af varmen. Vrid husblassen fri for overskydende vand og rør den ud i den varme saft. Lad den køle af til håndvarm. Pisk sukkeret sammen med flødeosten til det bliver let og luftigt. Tilsæt den nu varme citronsaft.

Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad ved svag varme og vend en forsigtigt i osteblandingen. i en anden skål piskes fløden til let skum (pas på du ikke overpisker). Vend den forsigtigt i. Fordel massen ovenpå din oreobund og sæt kagen på frys i minimum 4 timer til kagen har sat sig. Skub forsigtigt kagen ud af mousseringen og stil den på frys igen, indtil den skal samles.

Saltkaramel

160 gram sukker

200 ml piskefløde

40 gram smør

Havsalt

Varm forsigtigt sukkeret op i en gryde ved lav varme – sørg for at have en gryde, der er stor nok, så sukkeret ikke ligger i for tykt et lag. I en anden gryde varmes fløden op. Når sukkeret er ved at være smeltet og er blevet gyldenbrunt tages det af varmen og den varm fløde tilsættes under konstant piskning. Det kan ikke rigtig undgås, at massen danner klumper, så ingen panik, hvis det er tilfældet. Sæt karamellen tilbage over varmen og blive ved med at røre i den under svag til middelvarme indtil den begynder at tykne og klumperne forsvinder (den skal ikke tykne til en hel tyk karamel – den vil tykne når den kommer på køl. Fjern eventuelt de store klumper af sukker med en ske). Tilsæt til sidst små tern af smørret og rør dem ud i karamellen. Smag til med salt og stil karamellen på køl.

Peanutbutterfrosting

100 gram smør (stuetemperatur)

3 spsk peanutbutter (creamy)

150 gram flormelis

0,5 dl piskefløde

Pisk smørret i cirka 1 minut. Tilsæt peanutbutteren og pisk igen indtil massen er homogen. Tilfør lidt af gangen flormelisen. Regulér konsistensen med piskefløden. Frostingen skal være cremet, men også i stand til at blive sprøjtet ud med en sprøjtepose (tilføj mere flormelis, hvis den er for tynd og mere peanutbutter eller piskefløde, hvis den er for tyk)

Tag cheesecaken ud af fryseren. Kom frostingen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt små dutter af frosting rundt på kanten af kagen. Fordel saltkaramellen på midten af kagen (sørg for, at den er kølet af) Du kan ikke have al saltkaramellen på kagen, men saltkaramel kan bruges til meget, så gem det i køleskabet til din morgengrød eller anden kage. Drys til sidst med guldstøv.

21 kommentarer

 • Julie

  Hej 🙂 Når du starter med at lave kagen på et skærebræt, når du så vil ha’ den over på et fad… Hvornår gør du det i processen uden at smadre bunden? 🙂 kh Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Julie!

   Den skal laves på et skærebræt med bagepapir på. Når kagen er helt færdig (og ostemassen har sat sig efter at have været på frys) kan du fjerne bagepapiret uden problemer (kiksebunden vil være helt hård efter en tur på frost) og sætte den på et fad 🙂

   Mvh

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Det giver selvfølgelig mening! Tak for svar. Glæder mig til at prøve opskriften af. Den ser super god ud 🙂 Kh Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej. Den ser så lækker ud. Skal lave den til fødselsdag i morgen.
  Hvilket diameter skal kageringe være?
  På forhånd tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Line!

   Du kan i princippet bruge den størrelse, du har lyst til, da den ikke skal bages. dJeg har brugt en ring på 16-18 centimeter 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Hejsa…
  Den ser enorm lækker ud, skal lave den til fredag men er sådan kommet i tvivl ang oreokiksene… skal man bare knuse kiksene med cremen som er indeni? Eller skal man skrabe det ud inden man knuser dem… ?? Har aldrig brugt oreokiks før… ☺️
  Tak for en skøn hjemmeside, elsker at kigge hvad du har af opskrifter…
  knus Bettina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hej Bettina! Det lyder spændende! Nej, du skal bare knuse kiksene som de er (med cremen indeni). Tusind tak for de søde ord, og held og lykke med det hele! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Opskriften ser SÅ lækker ud! Så nu skal jeg endelig prøve den af, til familie-eftermiddagskaffe. Håber, den falder i god smag! Nå men.. Kan jeg lave kagen fra start til slut i løbet af lørdag og lade den stå i køleskabet til søndag – eller bliver den dårlig af det??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hej Helene!

   Det er slet ikke noget problem at lade den stå, nej! 🙂

   Held og lykke med det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene

   Tak for en dejlig opskrift – alle var vilde med den! Jeg tilføjede lidt ekstra citron så den blev lidt mindre osteagtigt (ja lidt selvmodsigende når det er en cheesecake, men en af familiemedlemmerne er oste-forskrækket). Det klædte den fint. En anden gang vil jeg dog tilsætte lidt ekstra smeltet smør til kiksebund en, så den ikke er så fast at skære i

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hej Helene! Dejligt, at folk kunne lide den – der er tit én eller to der er lidt bange for ordet ost i forbindelse med kage, så det lyder som en god idé! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Hvor stor en form bruger du?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Er den 4 timer om at sætte sig i fryser??

  Mvh mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Det vil jeg altid give den som minimum for at få en pænt kant, men den kan godt sætte sig på mindre:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene Dannevang

  Hej Julie
  Kan man nøjes med køleskab, hvis man laver den dagen før?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hej Malene! Du kan altid nøjes med køleskab, men en en frossen kage giver en meget pænere kant 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • mikkeline

  Skal flødeosten piskes med håndmixer som man vil piske flødskum

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej!

  Kagen skal vel ikke serveres frossen, vel?

  Hvor længe skal den tø op inden servering?

  På forhånd tak og med venlig hilsen Malene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hej Malene.

   Nej, den skal ikke serveres frossen – jeg tør den op i køleskabet i et par timer inden servering 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassiske kanelsnurrer