Browniecupcakes med chokoladeganache, peanutbuttercream og karamelliserede peanuts

Vegetarisk svamperisotto med estragon

 

Risotto er en af de retter, jeg glemmer, hvor god er, indtil jeg så laver den igen. Jeg er officielt i en risottoperiode nu, og det er heldigvis en perfekt efterårsret. Det er egentlig super simpelt, og kan sagtens tilføres enten, kylling, rejer eller laks, hvis man mangler kød.

Svamperisotto (2 personer) 45 minutter

en smule olivenolie

3 fed hvidløg

1 løg

2 stænger bladselleri

cirka 750 ml bouillon (grøntsags- eller kylling)

200 gram risottoris

1 dl hvidvin

500 gram svampe – karl Johann-svampe, østershatte, portobellosvampe, kantareller – hvad end du bedst kan lide eller har tid rådighed

saft fra 1 citron

en lille håndfuld krydderurter: jeg har brugt estragon – den falder ikke altid i lige god jord hos alle, men brug gerne persille, kørvel eller lignende.

en lille håndfuld revet parmesan

en tsk smør

parmesan og krydderurter til pynt

Hak hvidløg og løg fint, riv bladselleristængerne på et rivejern og kom det hele i en gryde med en smule olivenolie og steg det ved svag til middel varme i cirka 10 minutter. Skru en smule op for temperaturen og tilsæt risene (de skal ikke være kogte!). Rør det rundt i et minuts tid. Tilsæt hvidvinen og lad risene suge al væsken. Tilsæt herefter en suppeskefuld bouillon ad gangen – tilsæt først en ny, når risene har suget al væsken. Fortsæt på denne måde indtil risene er “kogte” men stadig har bid (det tager cirka 30 minutter).

Hak svampene og tørsteg dem på en varm pande til de bliver bløde (sørg for, at panden er godt varm – så undgår du, at svampene væsker mest muligt). Kom dem i en skål med citronsaft og krydderurter og rør rundt.

Tag gryden af varmen, tilsæt parmesan og smør og rør rundt. smag til med salt og peber. Tilsæt svampeblandingen, sæt låg på gryden og lad den stå i 5 minutter inden du serverer den med grove parmesanstykker og (endnu flere) krydderurter.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Browniecupcakes med chokoladeganache, peanutbuttercream og karamelliserede peanuts