Vegetarisk svamperisotto med estragon

Opskriften på de blødeste gulerodsbrud

Stop alt du er i gang med, og bag disse gulerodsmirakler! De er SÅ bløde og lækre og falder vitterligt nærmest fra hinanden, når du spiser dem. Bruddene skal hæve over to gange, så du skal afsætte lidt tid til at lave dem, men tro mig, de er det hele værd! De kan sagtens fryses ned og optøes i ovn eller mikroovn (og er næsten bedre herefter). Så hvis du mangler lidt bagværk til en mørk eftermiddag eller en god idé til madpakken, så værsgo:

Gulerodsbrud fra Meyer (giver cirka 16 brud)

50 gram gær

5 dl fingervarmt vand

cirka 1 kg hvedemel (dejen skal ikke virke tør og usammenhængende)

75 gram rørsukker

15 gram havsalt

75 gram blødt smør

2 æg

150 gram solsikkekerner

4 (rimelig store) gulerødder (rives groft)

Jeg kører dejen på en røremaskine, men kan også (med god tålmodighed æltes i hånden). Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Lad den køre i cirka 8 minutter. Tilsæt herefter det bløde smør og ælt dejen i yderligere 8 minutter. Dejen skal være helt blød og smidig. Tag dejen ud af køleskabet og læg den på et meldrysset bord. Dæk den til og lad den hæve i en times tid.

Pisk dine æg let sammen med gaffel. Lav en fordybning midt i dejen, hæld æggene heri sammen med de revne gulerødder og solsikkekerner. fold dejen ind over fyldet til én stor bolle. Brug nu en metalskraber eller kniv til at hakke dejen i stykker på kryds og tværs imens du hele tiden samler dejen op og ind i dejen. Dejen virker en smule “usammenhængende” men det er meningen – læg med hjælp fra en ske eller metalskraber “klatter” af dejen på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i endnu en time og bag dem herefter ved 220 grader i 13 minutter (eller til de er gyldne). Afkøl dem på en bagerist. De er selvfølgelig helt suveræne når de er friskbagte, men de kan som sagt også sagtens fryses ned og defrostes i et par minutter i mikroovnen – det er lige før, jeg faktisk synes de er bedre sådan!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarisk svamperisotto med estragon