Opskriften på de blødeste gulerodsbrud

Kanelgrød med bagte figner

Det er officielt efterår, og jeg elsker det! Jeg nyder virkelig de måneder, hvor det begynder at blive mørkere udenfor. Det betyder en tændte lyskæder, bagte kager fyldt med varme krydderier og tæppe-take over. For mig er det virkelig den bedste sæson, og det gælder også når det kommer til maden: kanel, græskar, figner – alt det dér. Græskaret må vi lige komme omkring i et andet indlæg, men de to andre blev en del af min morgengrød den anden dag. Bagte figner egner sig nok bedst til de lidt langsommere morgener, da fignerne skal bage i 40 minutter, men hvis du har tiden, kan du forvente virkelig lækre, smagfulde – nærmest karamelliserede – figner.

Kanelgrød med bagte figner

 • 3 friske figner
 • 1-2 spsk brun farin
 • 1 tsk kanel (kan undværes)
 • en smule honning eller sirup
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl mælk efter eget valg
 • 1 dl vand
 • 1 tsk kanel
 • en smule salt
 • Et sprøjt Easis sød (du kan sagtens bruge sukker, men grøden bliver virkelig sødet på den gode måde af Easis, og jeg føler ikke, at almindelig sukker har samme effekt – medmindre du virkelig overøser. Hvis du ikke kan lide en sød grød, kan du selvfølgelig også bare undvære)
 • Topping (valgfrit, men jeg brugte: en smule skyr naturel, kokosflager, friske figner, granatæblekerner og chiafrø, men brug bare, hvad end du har i køleskabet!)
 1. Skær fignerne ud i både, skiver eller halvér dem, spred dem ud på en bageplade og drys brun farin og kanel på. Bag den ved 180 grader i cirka 40 minutter. Lad dem køle en smule af og hæld honning eller sirup ud over fignerne.
 2. Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog det op under middelvarme, imens du rører i det ofte. Tag grøden af varmen, når den har den ønskede konsistens.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskriften på de blødeste gulerodsbrud