Kanelgrød med bagte figner

Triple chocolate moussekage (melfri)

Når én slags chokolade ikke er nok: gå triple! Denne kage er ret tung at danse med, men hvis du virkelig er chokoladeelsker by heart, så vil den falde i god jord! Den består af en melfri, klæg, konfekthimmelsk chokoladekage som bund, fløjlsblød hvid chokolademousse, saltet mælkechokodelademousse på toppen og et mælkechokoladedryp på siden. Så bliver det vist ikke meget mere syndigt. Kagen rækker til ret mange mennesker – jeg har angivet 10 i opskriften, men den vil sikkert også være nok til 12 – den er som sagt ret heftig. Det er en tidskrævende fætter, men også et ret hyggeligt weeekendprojekt. Og hvem ville ikke elske en triple chocolate-kage?

Triple chocolate moussekage (melfri)

Melfri chokoladekage

 • 200 gram god (mørk chokolade)
 • 100 gram smør
 • 200 gram sukker
 • 4 æg

Hvid chokolademousse

 • 2 blade husblas
 • 200 gram hvid chokolade
 • 1 æg
 • 1 æggeblomme
 • 2,5 dl piskefløde

Mælkechokolademousse

 • 2 blade husblas
 • 200 gram god mælkechokolade chokolade
 • 2 æggeblommer (stuetemperatur)
 • 3 deciliter piskefløde
 • ¼ tsk salt

Mælkechokoladedryp

 • 25 ml fløde
 • 50 gram mælkechokolade
 • 10 gram glukosesirup

Melfri chokoladekage: Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad. Tilsæt smørret, og lad det smelte med. Tag skålen af varmen. Tilsæt sukkeret og rør det forsigtigt sammen. Rør æggene i ét ad gangen. Rør til dejen er homogen. Spænd bagepapir i bunden af en springform (jeg bruger 20 centimeter) og kom dejen heri. Bag kagen i en 175 graders varm ovn i cirka 30 minutter. Kagen vil virke meget ubagt, men det skal den – det er det, der giver den karakter af konfekt. Sæt bunden på (og lad den blive i formen) natten over – dette trin kan ikke springes over, kagen skal have lov at sætte sig og vil forbedre sig over natten.

  Hvid chokolademousse: Start med at udbløde husblassen i koldt vand i minimum 10 minutter. Smelt den hvide chokolade over vandbad, tag den af varmen og lad den køle af en smule. Pisk æg og æggeblomme i en skål over vandbad indtil massen tykner en smule og bliver helt glat (sørg for at have god kontrol over varmen, så du ikke laver røræg). Tag æggemassen af varmen og klem vandet let fra husblassen og opløs det i den varme æggeblanding under omrøring. Hæld herefter den smeltede chokolade i æggemassen ? stadig under omrøring til massen er homogen. Pisk fløden til let skum og kom den ? gerne af 3-4 omgange i chokolade/æggeblandingen indtil moussen er ensartet – husk på, at moussen sætter sig, så det er naturligt, at den er en smule lind. Tag dine chokoladekage ud af fryseren og placér eventuelt kageplast rundt i kanten af din springform. Hæld nu chokolademoussen over bunden og stil den i fryseren i 1-2 timer.

   Mælkechokolademousse: Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i mindst 10 minutter. Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad. Når chokoladen er smeltet tages den af varmen. Lad den køle en smule af ? det er vigtigt, at den ikke er for varm! Tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen. Massen vil blive meget fast, men så længe den ikke skiller, er der ingen grund til panik (den vil skille, hvis chokoladen er for varm og ligeledes æggeblommerne for kolde). Kom nu 1 deciliter af din piskefløde i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblassen fri for vand og rør den i den varme fløde. Rør nu fløden i chokolademassen lidt af gangen ? der skal røres godt for at massen samler sig og bliver glat, så rør indtil massen er helt blank. Rør herefter salt i. Pisk de sidste 2 deciliter piskefløde til let skum. Tilføj flødeskummet til chokolademassen lidt ad gangen (jeg gør det altid af cirka 4 omgange) ? du må gerne give den lidt tæsk til at starte med for at få det godt blandet sammen, men nøjes ellers blot med at vende fløden forsigtigt i. Fordel chokolademoussen ovenpå den afkølede hvide chokolademousse og sæt den atter på køl – mindst i fire timer men gerne natten over. Når kagen har sat sig tages den ud af formen (og eventuel kageplast fjernes).

    Mælkechokoladedryp: Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad. I en gryde bringes fløde og glukosesirup i kog. Hæld den varme fløde i den smeltede chokolade og rør rundt til massen bliver homogen. Dryp forsigtigt chokoladen rundt i kanten på din frysekolde kage og pynt eventuelt toppen, hvis du har mere tilbage. Jeg pyntede yderligere med flagesalt.

     11 kommentarer

     • SJ

      Jeg har et par spørgsmål:-)
      Hvad betyder det helt præcist, når du skriver: “Spænd bagepapir i bunden af en springform”.

      Hvornår skal man sætte chokoladebunden i fryseren, når du skriver:
      “Tag dine chokoladekage ud af fryseren og placér eventuelt kageplast rundt i kanten af din springform”.
      Håber, du kan hjælpe mig 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
      • juulielykke@hotmail.com

       Det betyder bare, at jeg placerer bagepapir ovenpå bunden af springformen, hvorefter jeg sætter ringen på. På den måde bliver bagepapiret spændt fast 🙂

       Kagen skal bare på frost efter mener bagt, så den kan køle af til moussen 🙂

       Håber svarene rækker.

       Siden  ·  Svar på kommentar
     • Christina jensen

      Kan man mon lave den weekenden før den skal bruges og have den i fryseren? 🤔

      Siden  ·  Svar på kommentar
      • juulielykke@hotmail.com

       Hej Christina!

       Jeg tror godt, det kan lade sig gøre – du skal bare sørge for, at der ikke er andet i fryseren, der kan give ‘smag’ til kagen 🙂

       Mvh

       Siden  ·  Svar på kommentar
     • Kamilla

      Det ser super lækkert ud! Jeg har et par spørgsmål;
      Jeg holder min fødselsdag en fredag. Giver det så bedst mening at lave bunden onsdag, samle kagen torsdag med mousser og slutteligt pynte den fredag? Eller hvad tænker du?:-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
      • julielykke1256

       Hej Kamilla!

       Ja, det lyder som den bedste plan – sådan ville jeg i hvert fald selv gøre det 🙂 Held og lykke med det!

       Siden  ·  Svar på kommentar
     • Mette Hansen

      Er nu i fuld gang med denne skønne kage og kan se at du ikke har skrevet hvornår smører indgår i bunden. Har selv fundet en løsning, men tænker at det er en god idé at få det med.

      Siden  ·  Svar på kommentar
      • julielykke1256

       Hej Mette! Det er hermed rettet! Beklager fejlen 🙂

       Siden  ·  Svar på kommentar
     • Julie

      Den her kage ser SÅ skøn ud og har planer om at lave den til fødselsdag i næste uge, men er dog lidt i tvivl om nogle af trinene, håber du vil hjælpe med lidt opklaring 😉

      Når kagebunden er bagt skal den i køleskab natten over som jeg læser det. Men når man er færdig med den hvide mousse, står der tage kagen ud af fryseren. Skal bunden fra køl til frys inden den hvide mousse kommer på?

      Og er det ikke rigtig nok summeret frem, at hvis jeg skal bruge kagen lørdag, så skal jeg egentlig bage bunden torsdag for at alle delelementerne går op i en højere enhed?

      På forhånd tak 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
      • julielykke1256

       Hej med dig, Julie!

       Bunden skal på køl inden du hælder mousse på – du kan dog nøjes med at sætte den på frys i et par timer – det skulle være nok! Fra den hvide til den lyse mousse skal kagen på frys i et par timer igen. Så opsummeret: du kan i princippet godt gå i gang med kagen fredag, men bunden bliver kun bedre af at stå en ekstra dag, så jeg ville lave bunden torsdag og de to mousser fredag (med et par timers mellemrum, imens kagen er på frys). Så ville jeg smide den på frys igen til lørdag og tage den ud af formen dér, så den er helt gennemkold 🙂 Du kan bare lade den tø op i køleskabet et par timer før den skal serveres 🙂

       Håber, det giver mening! God weekend til dig!

       Siden  ·  Svar på kommentar
      • Julie

       Det gav så meget mening og tak for svar, glæder mig til at give i kast med den 😀

       Siden  ·  Svar på kommentar

     Skriv en kommentar

     Skriv et svar

     Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      

     Næste indlæg

     Kanelgrød med bagte figner