Triple chocolate moussekage (melfri)

Saltkaramel uden fløde og smør

Jeg elsker virkelig karamel. Som i knuselsker. Men jeg har ikke god samvittighed over at overhælde min morgenmad med almindelig karamel, som jo egentlig bare består af sukker, fløde og smør – ikke det mest nærende valg. Så her er der i stedet en med kokosmælk. Jeg lavede min karamel med sirup, men hvis du foretrækker agave, så skifter du det blot ud. Kokosmælken kan virkelig smages, og det er så lækkert! Opskriften giver et lille glas.

saltkaramel uden fløde og smør

  • En dåse kokosmælk (ikke light!)
  • 1/2 dl ahornsirup (honning eller agave)
  • 1/2 dl brun farin (kan undlades og erstattes af mere af ovenstående, men brun farin giver en rigtig god karamelsmag)
  • 1/2 tsk salt
  1. Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det koge op under omrøring. Lad det koge i 3 minutters tid inden du skruer ned på svag varme og lader det simre i 45 minutter eller indtil konsistensen ligner karamel. Den vil tykne imens den simre. Hæld karamellen på et skoldet glas og opbevar den i køleskabet.

  2. Spis karamellen på din grød om morgenen eller på pandekagerne i weekenden <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Triple chocolate moussekage (melfri)