Græskargranola

Birchermüsli

Birchermüsli er ikke noget, alle nødvendigvis er bekendt med. Den har det med at blive en smule overskygget af den klassiske havregrød, men hvis du er på udkig efter en mere mættende og mere næringsrig morgenmad, så læs med her. Konceptet er egentlig blot at blande gryn med væske og stille det på køl natten over. Det lyder lidt som en havregryn trukket i langdrag, men så snart du begynder at tilføje ting, så bliver det virkelig, virkelig lækkert. I princippet kan grøden laves med PRÆCIS det, du ønsker, så nedenstående er kun én mulighed ud af mange – men man skal jo starte et sted, ikke?

Jeg har fyldt min bircher med det, jeg havde i mit køkken: solsikkekerner, hørfrø, kokosflager, chiafrø og tranebær. Alle ingredienserne kan i princippet skiftes ud og erstattes af andet, hvis der er noget, du enten ikke bryder dig om eller ikke ligger inde med. Husk dog blot, at hvis du erstatter chiafrøene, skal du tilsætte mindre mælk. Jeg vil dog anbefale at du beholder dem eller får dem købt, for som mange nok vil give mig ret i: de er fantastiske og forbedre din morgenmad markant rent næringsmæssigt (hørfrø ligeså).

Birchermüsli

 • 50 gram finvalsede havregryn
 • 50 gram grovvalsede havregryn
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 2 spsk solsikkekerner
 • 2 spsk hørfrø
 • 3 spsk kokosflager
 • 3 spsk chiafrø
 • en lille håndfuld tørrede tranebær
 • 2-3 dl mandelmælk eller almindelig mælk (jeg bruger sødet mandelmælk)
 • 100 gram neutral skyr (du kan igen bruge vaniljeskyr for at gøre müslien endnu sødere, eller erstatte den med mandelmælk)
 • et nip salt
 • eventuelt sødet med en smule sirup eller honning
 1. Start med at blande alle de tørre ingredienser i en skål.
 2. Tilsæt herefter skyr, hæld mælk over og rør rundt. Stil birchermüslien på køl natten over.
 3. Spis grøden som den er eller top den med hakkede nødder, hjemmelavet müsli, frisk frugt og honning.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græskargranola