Mandel og kirsebærlagkage med marcipanbånd: en perfekt julefrokostkage (english below)

Hjemmelavede ‘Rafaello’ – hvid chokolade, mandler og kokos

Jeg ved ikke, hvor mange af jer, der er bekendt med den mindre berømte lillebror til Ferrero Rocherkuglen, Rafaello? I hvert fald – den smager SÅ godt, og måske endnu bedre som hjemmelavet version. Mine består af en ristet mandel, en trøffellignende hvid chokolade med knas og selvfølgelig kokos. De er super nemme at lave, og alle kan være med her.

Hjemmelavede Rafaello

  • 200 gram kondenseret mælk (stuetemperatur)
  • 150 gram god (hvid chokolade)
  • 50 gram isvafler (knuste)
  • En smule salt efter temperament
  • 15-20 mandler
  • Kokos
  1. Hæld den kondenserede mælk i en skål.
  2. Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og hæld den herefter i skålen. Det er vigtigt, at du IKKE hælder den kondenserede mælk i chokoladen, da den vil skille. Hæld altid chokoladen i det koldere element.
  3. Knus isvaflerne i en pose med en kagerulle og bland det i chokoladen.
  4. Tilsæt eventuelt en smule salt – jeg synes det smager det får kuglen til at smage af mere.
  5. Stil massen på køl – helst natten over. Massen kan sagtens trilles efter et par timer, men kuglen vil miste sin form, hvis den ikke får god tid til at sætte sig.
  6. Rist mandlerne på en tør pande, indtil de begynder at få farve.
  7. Tag et klump af chokolademassen og fold den rundt om mandlen, og form den til en kugle, og rul den i kokos. Gentag med hele massen.
  8. Opbevar kuglerne på køl.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandel og kirsebærlagkage med marcipanbånd: en perfekt julefrokostkage (english below)