Pandekagekage med cream cheeseflødeskum og lemoncurd

Chokoladeis med saltede peanuts uden ismaskine (i samarbejde med KiMS)

Denne opskrift er lavet i samarbejde med KiMS

Er i klar på en seriøst god opskrift? Hjemmelavet is – og ikke den sørgelige, krystalliserede version, men cremet, blød chokoladeis. Du ved lige præcis, hvad isen indeholder, når du laver den selv, og jeg garanterer, at den er bedre end den, du køber! Isen er lavet uden ismaskine, og er sådan set bare smækket sammen på få minutter, så alle kan være med her. I kan lave grundisen, og fylde den med hvad i har lyst til. Jeg lavede en deluxeudgave med mørk chokolade, mælkechokoladeganache og peanuts, men det er helt op til jer. Opskriften er lavet i samarbejde med KiMS og skulle derfor indeholde nogle af deres mange produkter. Jeg valgte saltede peanuts, peanutkugler (jeps, der chips i), mælkechokolade med nødder og deres crispokugler.

 

Mørk chokoladeis med saltede peanuts uden ismaskine (lavet i samarbejde med KiMS)

Is

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 0,5 liter fløde
  • 150 gram god (mørk chokolade)

Knas

  • 100 gram saltede peanuts
  • 100 gram hakket mælkechokolade
  • 25 gram KiMS peanutkugler
  • en håndfuld crispokugler til pynt.

Ganache

  • 50 gram fløde
  • 100 gram mælkechokolade
  1. Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad. Kom den kondenserede mælk i en skål, og hæld den smeltede chokolade heri. Vend det hele sammen.

  2. Pisk piskefløden til let skum – lad være med at overpiske.
  3. Vend forsigtigt flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen. Fortsæt til massen er helt ensartet.

  4. Tilsæt peanutkugler, salte peanuts og og 100 gram hakket mælkechokolade og vend det sammen.
  5. Kom isen i en beholder – jeg brugte en rugbrødsform.
  6. Til ganachen hakkes 100 gram mælkechokolade. Kom det i en skål. Kom 50 gram fløde i en gryde og bring det til lige under kogepunktet. Hæld fløden over den hakkede chokolade og lad det stå i 2 minutter.
  7. Rør energisk i skålen med en dejskraber til ganachen samler sig og bliver blank. Smag den eventuelt til med en smule havsalt
  8. Hæld forsigtigt ganachen ud på toppen af ismassen. Rør eventuelt forsigtigt rundt med en pind for et pænere mønster.
  9. Pynt kagen med lidt peanutkugler, hakket chokolade, peanuts og crispokugler.
  10. Sæt isen på frys natten over.
  11. Lad gerne isen tø op i 10 minutter på køkkenbordet inden servering, og nyd den lækreste, hjemmelavede is!

 

2 kommentarer

  • Jenna

    Hej Julie,

    Lyder som en god grundopskrift på is!
    Jeg skal lige høre dig, hvor stor en rugbrødsform har du brugt til ovenstående opskrift? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • julielykke1256

      Hej med dig Jenna!

      Tro mig, den er SÅ god!

      Jrg vil tro min rugbrødsform er til cirka 1 liter 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pandekagekage med cream cheeseflødeskum og lemoncurd