Cupcakes med kanel, karamel og brændt marengs

Makroncupcakes med karamel og vaniljefrosting

Jeg er blevet smaskforelsket i makroner. De fungerer virkelig godt til mange ting i det søde køkken, og er noget jeg eksperimenterer meget med for tiden. Jeg kan huske de klassiske makronmuffins fra min barndom, og nu er det så blevet opgraderet en smule: de har fået en kerne af karamel og er blevet toppet med cremet og blød vaniljefrosting og en smule knas. De smager skønt! Har du ikke tid til at koge karamellen, kan den enten købes færdig i nogle butikker, du kan lave en saltkaramel (opskriften på saltkaramel, kan du eksemeplvis finde her) eller du bare lade kagerne være, som de er.

Makroncupcakes med karamel og vaniljefrosting

Makroncupcakes

 • 3 æg
 • 230 gram sukker
 • 130 gram smeltet smør
 • 125 gram makroner
 • 110 gram hvedemel
 • 2 tsk mandelessens
 • 1/2 tsk salt

Karamel

 • 1 dåse kondenseret mælk

Vaniljefrosting

 • 8 dl flormelis
 • 2 dl smør ved stuetemperatur
 • 5 tsk vaniljeessens ((smag det altid til – det er en smagssag))
 • 2 spsk piskefløde (kan erstattes af mælk)

Kandiserede makroner

 • 75 gram knuste makroner
 • 60 gram sukker
 • en smule salt

Karamel

 1. Kog en dåse kondenseret mælk under vand i 4 timer. Kom den færdigkogte karamel i en sprøjtepose.

Makroncupcakes

 1. Tænd ovnen på 175 grader. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps – altså til den er hvid og skummende. Tilsæt den afkølede smør og pisk forsigtigt til dejen er homogen. Tilsæt mandelessens og pisk igen kort. Sigt og vend hvedemelet i dejen. Knus og vend makronerne i. Fyld dine muffinsforme med dejen, men kun halvvejs, da de vil vokse en smule. Bag dine cupcakes i cirka 15 minutter eller indtil du kan stikke en nål/kniv i, og trække den ud uden dej på. Kagerne skal være gyldne. Lad dem køle af. Skær et hul i midten af kagen, og fyld dem op med karamel.

Vaniljefrosting

 1. Pisk smørret indtil det er blødt og cremet. Tilsæt flormelis lidt ad gangen indtil frostingen er homogen. Tilsæt vaniljeessens og pisk igen. Tilsæt den lille mængde fløde for at gøre konsistensen perfekt. Stop med at pisk, når frostingen igen er homogen. Kom den i en sprøjtepose med den tyl, du ønsker, og sprøjt frostingen ud på de afkølede cupcakes.

Kandiserede makroner

 1. Kom sukkeret i en lille gryde. Smelt det ved lav til middelvarme indtil farven er gylden, og alt sukkeret er smeltet. Tilsæt de letknuste makroner og bland det godt sammen. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, drys med en smule flagesalt og lad det køle af. Hak det herefter groft med en kniv, og brug det som drys på dine cupcakes. Dine cupcakes kan spises med det samme, men smager også fantastisk dagen derpå – makronkagen bliver kun mere svampet af at stå en dag ekstra.

10 kommentarer

 • Sarah

  Hej,
  Jeg har bagt disse lækre muffins flere gange nu, SÅ gode!
  Jeg skal bage dem til en fødselsdag igen i morgen, mit spørgsmål er så. Kan jeg bage dem i dag og så vil de stadig være lækre og saftige i morgen aften, eller skal jeg fryse dem i dag når jeg har bagt dem og så tage dem op i morgen og smøre dem med frosting?
  Tak i øvrigt for lækre opskrifter og FLOTTE billeder 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hvor er det dejligt at høre Sarah! De vil stadig være saftige dagen efter – men stil dem på køl med noget staniol/film over og pynt dem først på dagen 🙂

   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej,

  Lækker opskrift!

  Hvor mange cupcakes bliver der til? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Maria! Det har jeg helt glemt at skrive på! Men jeg mener der var til 10 almindelige cupcakes 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Hejsa,

  Hvad menes der med 2 dl. smør?
  Skal man bruge et dl mål til det faste smør, eller kan man godt bare sige 180 gram smør?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Ja, det lyder lidt mystisk, men ja, jeg fyldte bare et decilitermål op med blødt smør – grunden var jeg at jeg manglede en køkkenvægt! Men 2 dl løspresset smør ved stuetemperatur, hvis det giver mening 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hejsa!
  Kan man lave cupcakesene på forhånd og fryse dem? For så efterfølgende at putte frosting og pynt på,, når de er optøede? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hej Julie! Ja, det kan jeg slet ikke se noget problem i 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Bjerregaard

  Lækker opskrift.
  Hvad er det for en tylle du har brugt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hej med dig, Mette!

   Jeg bruger Wiltons 8B Open Star 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cupcakes med kanel, karamel og brændt marengs