Brombærmacarons

Bananlagkage med mælkechokoladecheesecake og peanutbutter

Okay, jeg tror jeg har en ny favoritkage! Den her banankage er FANTASTISK! Den er lavet med bananer, der er karamelliserede inden brug, og det smager helt latterligt godt (jeg havde ærlig talt svært ved ikke at spise dem allesammen inden de skulle bruges i kagen). Jeg har tidligere lavet banankage sammen med karamelmousse og mørk chokolademousse, så den her gang skulle vi prøve noget andet: kagen er derfor blevet kombineret med en cheesecakeopskrift lavet med mækechokolade og dum-dum-duuuuum: peanutbutter. Jeg siger jer, det er godt!  Tænk Reese’s Pieces blandet med den lækreste banakage.
Nogle af jer har efterspurgt, at jeg oplyser, hvor længe det tager, at lave kagerne. Jeg har forsøgt at efterkomme det, men eftersom jeg stort set kun laver kager, der skal sætte sig over natten, er det rimelig vanskeligt at give en eksakt tidsramme. Jeg har dog indsat en samlet tid i opskriften (den tid, du faktisk er i gang med at bage) samt en hviletid (tid, den skal stå på frost/køl). Jeg håber, det kan give et overblik for nogen af jer.
Jeg har pyntet kagen med karamelcremeux, du kan finde opskriften her.

Bananlagkage med mælkechokoladecheesecake og peanutbutter

Karamelliserede bananer

 • 300 gram banan
 • 50 gram brun farin
 • 50 gram sukker
 • 50 gram sirup
 • 30 gram smør

Banankage

 • 3 æg
 • 150 gram sukker
 • 100 gram smør
 • 100 gram mel
 • 1 tsk bagepulver
 • en smule salt
 • de karamelliserede bananer

Peanutkrokant

 • 100 gram peanuts
 • 100 gram sukker

Mælkechokoladecheesecake med peanutbutter

 • 4,5 blade husblas
 • 225 gram Philadelphia
 • 150 gram sukker
 • 1 dl piskefløde til opvarmning
 • 200 gram mælkechokolade
 • 100 gram peanutbutter
 • en smule salt
 • 200 ml piskefløde pisket til skum

pynt: karamelcremeux og skovsyre

Karamelliserede bananer

 1. Skær bananerne i mindre stykker. Kom sirup, sukker og brun farin på en pande og smelt det. Når massen er smeltet sammen kommes bananerne på, Skru en lille smule ned for varmen og bliv ved med at fordele massen på bananerne ved at røre i det regelmæssigt. Tilsæt smørret efter cirka 2 minutter og rør igen. Bananerne er færdige, når de begynder at “falde fra hinanden”. Sluk for varmen og lad dem køle af imens du laver banankagen.

Banankage

 1. Pisk æg og sukker let og luftigt i en skål – det tager cirka 5 minutter på høj hastighed. Smelt smørret i en lille kasserolle, lad det køle af. Rør herefter smørret i æggesnapsen. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål og sigt det i dejen. Mos de karamelliserede bananer en smule og vend dem i dejen. Beklæd bunden af en springform med bagepapir, smør siderne med en smule smør (opskriften passer til en form på 18-20 centimeter) fordel dejen heri. Bag bunden i 35 minutter ved 175 grader. Den skal være godt gylden ? tjek eventuelt ved at stykke en gaffel eller lignende i ? hvis der ikke sidder kagedej på, er den færdig. Stil kagen på køl/frys imens du laver peanutkrokant og cheesecakefyld (jo koldere den er, jo nemmere er den at skære pænt)

Karamelliserede peanuts

 1. Kom sukker i en tykbundet kasserolle og varm det op ved middelvarme. Når sukkeret er smeltet til gylden karamel hældes nødderne i gryden. Rør rundt og fordel sukkermassen på nødderne. hæld det herefter ud på et skærebræt beklædt med bagepapir, drys med salt og lad det køle helt af. Når massen er kølet helt af, kan du hakke den i stykker.

Mælkechokoladecheesecake med peanutbutter

 1. Udblød husblassen i koldt vand i mindst 10 minutter. Varm 1 dl fløde op i en lille gryde. Når den er lige under kogepunktet tages gryden af varmen, husblassen vrides fri for vand og røres ud i den varme fløde. Lad den køle af til håndvarm. Philadelphia og sukker piskes let og luftigt i en skål. Smelt mælkechokolade og peanutbutter i en anden skål over vandbad, og vend den herefter forsigtigt i ostefyldet. Tilfør herefter den håndvarme fløde, og arbejd den ind i ostefyldet til massen er homogen og glat. Pisk fløden til let skum ? pas på ikke at overpiske den. Vend den herefter i ostemassen til denne igen er glat.

Samling af kagen

 1. Skær din banankage fri fra springformen ved forsigtigt at køre en skarp kniv rundt i kanten. Vend kagen ud på et beklædt skærebræt med bunden i vejret. Pil forsigtigt bagepapiret af bunden. Ved at vende bunden i vejret får du en mere plan kagebund. Skær nu forsigtigt kagen over i to lige store bunde. Tag den ene bund og placér den på et skærebræt beklædt med et stykke bagepapir. Find den springform eller kagering, du ønsker at støbe kagen i (jeg brugte en 20 centimeters kagering) Kom eventuelt kageplast rundt i kanten for et pænere resultat. Drys en smule peanutkrokant på bunden, og fordel noget af cheesecakefyldet ovenpå (lidt under halvdelen, eller cirka 1,5-2 centimeters højde) Sæt kagen i køleskabet kort indtil det er stivnet en smule. Placér herefter den sidste bund ovenpå, drys med peanutkrokant og kom igen den samme mængde cheesecakefyld herpå. Du skulle gerne have cirka en deciliter tilbage, som du eventuelt kan fylde i silikoneforme (hvis du ikke ønsker det, kan du bare hælde alt fyldet oven på kagen). Stil din kage i fryseren i minimum 4 timer eller natten over. Når kagen har sat sig, tages den ud af kageringen eller springformen og kageplasten fjernes. Placér den på et fad imens den stadig er frossen, så er den meget lettere at flytte rundt med. Placér dine moussebomber tilfældigt ovenpå kagen, Sprøjt små dutter af cremeux ud imellem (Jeg har pyntet kagen med karamelcremeux, du kan finde opskriften længere oppe), og pynt yderligere med skovsyre og resterne af peanutkrokanten.

 

20 kommentarer

 • Enna

  Hej Julie, hvor mange personer er kagen beregnet til? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Enna,

   Kagen er til 10 personer 🙂

   Mvh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Banankagen bliver ikke tør af, at stå på køl? 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Stine,

   Nej, det gør den ikke 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej Julie.
  Hvor længe må kagen stå på frost? Og hvor længe inden skal den tages op, så man sikre den er tøet op?
  Glæder mig til at smage den lækre kage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Pernille!

   Den kan godt stå på frost et stykke tid – jeg har haft den stående i flere dage, men sørg bare for, at maden i fryseren er i beholdere, så kagen ikke får smag fra maden 🙂

   Tag kagen op på dagen (minimum 4 timer før servering) og stil den i køleskabet til optøning 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Julie!

  Jeg er i gang med at bage kagen efter din opskrift, og Gud hvor smager de forskellige dele for sig dejligt! Men, jeg skal lave den der cremeux, og den anden opskrift er jo på en støbt form, som du sætter i fryseren!

  Skal jeg bare lade den køle af inden jeg sætter den i min sprøjteposen? 🤷‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej med dig!

   Du kan både lade den køle af eller komme den i sprøjtepose med det samme og lade den køle af herefter 🙂 Jeg plejer at komme den i sprøjteposen med det samme og sætte en lille klemme på, så den flydende cremeux ikke kommer ned til tyllen, og så fjerner du bare den, når den har sat sig 🙂 Når den har sat sig lader jeg den altid lægge på køkkenbordet et stykke tid, så sprøjtes den pænere ud 🙂
   Håber det var svar nok, ellers skriver du bare igen!

   Hilsen Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Har liiiige et spørgsmål mere 🙂
  Skal væden der er ved bananerne efter karamelisering også med i kagen eller skal man lige dræne det lidt fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hej Laura! Jeg brugte det hele, men jeg havde heller ikke decideret ‘vøde’ tilovers, men nærmere sukkermasse 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Jeg har lidt problemer med at finde den der karamelcremeux. Er det den der hedder karamelmousse i den anden opskrift? Eller den der hedder chokoladecremeux?
  Jeg glæder mig virkelig til at bage den! Den ser virkelig flot ud.. Og lyder VIRKELIG lækker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hej med dig Christine! Det er den, der hedder chokoladecreme (chokoladecremeux) – jeg bruger de to ord lidt i flæng, så jeg forstår godt, du bliver lidt forvirret!

   Den er virkelig også bare helt vanvittig god, altså! Held og lykke med det hele 🙂

   Hilsen Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Wauw den her ser så lækker ud.
  Mon ikke jeg kan bage banankagebunden et par dage før og fryse den indtil brug?

  Vh,

  Laura

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hej med dig Laura! Jo, det tænker jeg ikke umiddelbart, der skulle være noget i vejen for! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvilken tylle og silikoneform skal jeg købe. Er der en hjemmeside du kan anbefale?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hej med dig, Mette!

   Jeg bruger udelukkende Silikomarts silikoneforme. Jeg køber dem i Kunst og Køkkentøjs fysiske butik i Aarhus, men de har også hjemmeside, hvis du ikke bor i nærheden af én. Jeg har til denne opskrift brugt den form, der hedder micro eller mini stone, mener jeg.

   Af tyller vil jeg anbefale Wiltons eller igen Kunst og Køkkentøjs. Dutterne på denne kage er lavet med en Wiltontyl og med en fra mærket Funktion – den kommer i et sæt, som kan fåes i Føtex 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janis

  How do I get an English translation?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hello Janis!

   At the top of the website there’s a dropdown menu where you can choose a language. It’s translated by Google translate, so maybe there will be some words that are translated wrong, but don’t hesitate to write! 🙂 Unfortunately i will only be posting in Danish (it takes a lot of time to translate) 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Synes ikke linket til cremeux virker på telefon

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hej Mia! Prøv at følge linket over opskriften (i selve beskrivelsen) 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brombærmacarons