Bananlagkage med mælkechokoladecheesecake og peanutbutter

Hindbærsnitter med karamelglasur

I er mange, der har efterspurgt nogle mere simple opskrifter, og det vil jeg selvfølgelig forsøge at efterkomme! Jeg har haft lyst til at bage hindbærsnitter i såååå lang tid, så nu skulle det være. Jeg har ikke selv lavet min hindbærmarmelade (Netto har en virkelig god én fra ØGO), men du kan saaagtens selv lave en for at gøre dem ekstra hjemmebagte. For at gøre den lidt anderledes har jeg lavet en karamelglasur – er du mere til en klassisk hindbærsnitte (eller er du ikke til karamel) kan du lave en helt almindelig hvid glasur, eller du kan skifte karamelchokoladen ud med hvid, mørk, lys – hvad end du har lyst til! Det er et hyggeligt lille søndagsprojekt, man sagtens kan have børnene med til, og helt ærligt, hvem ELSKER ikke hindbærsnitter? De her er i hvert fald MERE end godkendt!

Hindbærsnitter med karamelglasur

Mørdej

  • 300 g mel
  • 200 g smør
  • 100 g flormelis
  • 2 æggeblommer
  • En god (smagfuld hindbærmarmelade til sammenlægning (du kan også sagtens lave din egen))

Karamelglasur

  • 100 g Callebaut gold chokolade
  • 25 g smør
  • 150-200 g flormelis
  • en smule kogende vand

Mørdej

  1. Kom mel og flormelis i en stor skål. Afvej dit smør og riv det på det grove jern. På den måde får du fordelt smørret i mange små stykker i dejen, og den bliver derfor lettere at arbejde med. Rør nu rundt i skålen (jeg bruger bare en grydeske) til smørret er findelt og blandet godt sammen med de tørre ingredienser. Tilsæt herefter dine æggeblommer og rør rundt igen. Der vil gå lidt tid før dejen samler sig til en mørdej – brug eventuelt dine hænder, da de vil varme dejen en smule op og dermed samle den. Når dejen er samlet, så skal du helst ikke røre mere ved den – den skal ikke blive for varm. Del nu dejen i to lige store portioner. Placér de to dele på hver deres stykke bagepapir og tryk dem let ud på bagepapiret. De skal senere rulles ud til et rektangel. Sæt nu de to stykker mørdej på køl i en times tid. Hviletiden er vigtig for, at du senere kan arbejde med mørdejen, så lad den hvile og blive kolde på køl.

Samling af mørdej

  1. Tænd din ovn på 175 grader almindelig ovn.
  2. Når mørdejen har hvilet en times tid, kan du begynde at arbejde med dem. Tag den ene mørdejsdel ud af køleskabet. Lad den blive på bagepapiret og læg et nyt stykke ovenpå. På denne måde er dejen lettest at rulle ud. Rul dejen ud, så du kan skære et stort rektangel ud af dejen (lappeløsninger kan godt fungere med en mørdej, så hvis du har for meget ét sted, skær det fra, placér det et andet sted, og rul igen) Din rektangel skal cirka være 25×30 centimeter (det er ikke vigtigt at du rammer det på milimetermål, bare så længe dine to mørdejsplader bliver lige store)
  3. Jeg ruller først den ene dej ud – sætter den på køl – ruller den anden dej ud – sætter på køl – tager første dej ud – skærer den ud til den korrekte størrelse – gentager med plade nummer to – på den måde er dejen altid kold når du arbejder med den – dette giver de flotteste resultater og den nemmeste arbejdsproces.
  4. Bag mørdejspladerne én ad gangen i cirka 11 minutter. Lad dig ikke hænge for meget i tallet – alle ovne er forskellige, så hold hellere øje med din mørdej – når den begynder at blive lysebrun i kanterne er den ved at være klar – Mørdejen må gerne virke (en smule) ubagt, når den tages ud.
  5. Når mørdejspladerne tages ud af ovnen er det VIGTIGT at du lader dem køle fuldstændig af – som i fuldstændig af. Forsøger du at flytte med en lun mørdejsplade risikerer du, at den knækker. Forsøger du at smøre glasur ud på en lun mørdejsplade, vil den ikke lægge sig pænt. Forsøger du at skære i en lun mørdejsplade får du med garanti ikke et særlig pænt snit (og der vil også være marmelade ud over det hele) altså: vær tålmodig og vent! Gerne 1/2 til en hel time efter ovnbesøg. Hvis du har mulighed for at lægge dem på køl (enten i et vindue eller i køleskabet) så grib den.

Karamelglasur

  1. Imens kan du lave din glasur. Kom chokolade og smør i et vandbad og smelt det ved lav varme. Tag chokoladen af varmen, sigt flormelisen heri og rør rundt. Tilsæt kogende vand for gøre konsistensen korrekt – jeg bruger cirka 3-5 spsk kogende vand).

Samling af snitterne

  1. Når du er sikker på, at mørdejspladerne er helt kolde, kan du begynde at samle.
  2. Fordel hindbærmarmeladen på den ene mørdejsplade – Her er der ingen grund til at overfylde – ja, vi kan godt lide meget marmelade i hindbærsnitten, men hvis du overfylder den, vil det alligevel presse sig ud af siden, og så er det spildt. I stedet smørrer du et jævnt lag ud på hele pladen og dækker med den anden mørdejsplade. Når du flytter mørdejspladen er det en god idé at støtte med en palet, så du ikke risikerer, at pladen knækker. Slut af med et generøst lag karamelglasur og den pynt, du ønsker: krymmel, tørrede blomster – du bestemmer! Lad nu herligheden sætte sig – jeg sætter den på køl og lader den stå dér et stykke tid, indtil de forskellige lag har samlet sig en smule. Det giver de pæneste hindbærsnitter. Er du til et mere rustikt udseende (eller er du bare virkelig hindbærsnittesulten) så kan du sagtens skære dem med det samme. Jeg skærer dem således, at jeg først fjerner cirka en centimeter af den yderste kant, og så deler jeg ellers i otte lige store rektangler. Du kan sagtens få 10 ud af opskriften – eller seks – størrelsen er en smagssag og helt op til dig!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananlagkage med mælkechokoladecheesecake og peanutbutter