Hindbærsnitter med karamelglasur

Passionsfrugtcheesecake med mælkechokolade

Hermed opskriften på en syrlig cheesecake med passionsfrugt og en bund af mælkechokolade og peanutbutter. Er du ikke til peanutbutter kan du erstatte den med en anden form for nøddesmør. Hvis du ønsker at pynte kagen, som jeg har gjort, så er opskriften på karamelcremeux den samme som her.

Passionsfrugtcheesecake med mælkechokolade

Mælkechokoladebund

 • 200 gram mælkechokolade
 • 100 gram peanutbutter
 • 50 gram cornflakes
 • en smule salt

Passionsfrugtssirup

 • 10 passionsfrugter
 • Saft fra 1 citron
 • 1 dl sukker
 • 1 blad husblas

Mælkechokoladeganache med passionsfrugt

 • 200 gram mælkechokolade
 • 50 ml af passionsfrugtsiruppen
 • 50 ml piskefløde

Passionsfrugtcheesecake

 • 200 ml af passionsfrugtsiruppen
 • 6 blade husblas
 • 300 gram Philadelphia
 • 200 gram sukker
 • 300 gram hvid chokolade
 • 300 ml piskefløde

Mælkechokoladebund

 1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og rør peanutbutter i. Vend cornflakes og salt i chokoladen. Placér en kagering (22-24 cm i diameter) på et skærebræt med bagepapir, kom eventuelt kageplast rundt i kanten, og fordel chokolademassen heri. Sæt bunden i fryseren, mens du laver det næste lag.

Passionsfrugtsirup

 1. Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Fjern alt fyld fra passionsfrugterne (også kernerne – de sies fra senere), citronsaft og sukker i en lille gryde og varm det op til kogepunktet. Lad det simre i i fem-ti minutter og tag det herefter af varmen. Si saften ned i en skål og kom den udblødte husblas heri. Stil den til side – den skal bruges til både ganache og ostefyld.

Passionfrugtsganache

 1. Smelt chokolade i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde og passionsfrugtsirup til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Fordel ganachen oven på den kolde chokoladebund og stil den tilbage i fryseren.

Ostefyld

 1. Udblød husblassen i koldt vand i mindst 10 minutter. Varm siruppen op i en lille gryde. Når den er lige under kogepunktet tages gryden af varmen, husblassen vrides fri for vand og røres ud i den varme saft. Lad den køle af til håndvarm. Pisk Philadelphia og sukker let og luftigt i en skål. Smelt den hvide chokolade i en anden skål over vandbad, og vend den herefter forsigtigt i ostefyldet. Tilfør herefter den håndvarme sirup, og arbejd den ind i ostefyldet til massen er homogen og glat. Pisk fløden til let skum ? pas på ikke at overpiske den. Vend den herefter i ostemassen til denne igen er glat. Fordel det meste af fyldet oven på ganachen. Hvis du ønsker at pynte din kage med moussebomber, kan en smule af ostefyldet hældes i silikoneforme – husk blot, at din fryser skal kunne fryse rimelig koldt, før at de kan komme pænt ud af formene (jeg har brugt de forme fra Silikomart, der hedder Globe og Micro Stone) . Sæt kagen i fryseren i mindst fire timer og helst natten over.
 2. Frigiv kagen fra formen og placér den på det fad, du ønsker at servere den på (det er nemmest at gøre, imens den stadig er frossen. Frigiv moussebomberne fra formen og placér dem tilfældigt ovenpå kagen. Udover moussebomberne har jeg pyntet kagen med karamelliserede peanuts, karamelcremeux, chokoladeperler, guld og skovsyre.

2 kommentarer

 • Susanne

  Hej Julie
  Fantastisk smuk kage!! Må jeg spørge hvad tyllen hedder, som laver de flotte riflede blomster. Synes ikke jeg kan finde den.
  På forhånd tak for svar.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • julielykke1256

   Hej Susanne! Det er en tyl, jeg har købt i en tre-pak i Føtex. De er fra mærket Funktion 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbærsnitter med karamelglasur