Glutenfri nutellakage med hasselnøddebrownie

Fudge med butter pecan og havsalt: verdens bedste konfekt

     Nu har jeg efterhånden nævnt et par gange, at fudge er min yndlingskonfekt eller juleslik – som i UDEN tvivl. Det smager så fantastisk, og meget bedre, når du laver det selv! Jeg tror endda også, at denne version med butter pecan og havsalt er min nye favoritversion. De har den perfekte balance mellem sødme, fedme og salt – helt perfekt! Jeg LOVER, at du får nogle fantastiske reaktioner, hvis du serverer disse til julehyggen.


Verdens bedste fudge med butter pecan og havsalt

Butter pecan

50 gram smør
100 gram pecannødder
50 gram brun farin

Smelt smørret til brun smør på en pande. Når smørret er brunet tilsættes den brine farin. Rør det sammen og tilsæt pekannødderne. Rør det hyppigt rundt ved middelvarme i cirka 10 minutter – eller indtil du kan se, at smør/sukkermassen begynder at sidde fast på nødderne. Lad dem køle af imens du laver din fudge.

Fudge

 • 1 dåse kondenseret mælk
 • 450 g sukker
 • 120 g smør
 • 1½ dl mælk (jeg brugte skummet)
 1. Kom kondenseret mælk, sukker, smør og mælk i en gryde (mellemstørrelse) og bring det i kog.
 2. Kog karamellen ved middel til høj varme under hyppig omrøring til at massen når en temperatur på 115 grader, og er blevet en lille smule mørkere. Ejer du ikke et sukkertermometer, kan du når karamellem har kogt i cirka 15 minutter tage en smule af karamellen på en ske og komme den i koldt vand – kan du samle karamellen til en klump med dine fingre, så er den færdig, og hvis ikke, så giv den et par minutter mere.
 3. Hæld den 115 grader varme karamelmasse i en skål og pisk den med håndpisker eller på røremaskine i ca. 10 minutter ved medium hastighed (røremaskine).
 4. Når karamellen er pisket i 10 minutter, vendes pekannødderne i med en dejskraber – du kan vælge at hakke nødderne en smule, eller du kan komme dem i hele – jeg gjorde det sidste – det giver et flot snit på dine stykker. Smag til med saltflager.
 5. Fordel massen på et stykke bagepapir og gør, så vidt muligt, massen firkantet – så går mindst til spilde i sidste ende. Du kan gøre din fugde så høj, som du ønsker – jeg foretrækker en højde på 1,5 centimeter.
 6. Stil din fudge på køl i 2 timer (eller frys i en times tid). Herefter kan du skære små fine stykker fudge ud, der er klar til servering.

9 kommentarer

 • Pernille

  Glæder mig så meget til at forsøge opskriften i morgen! Jeg har bare lige et enkelt spørgsmål – hvor mange stykker bliver der ca? Kan ikke helt beslutte mig for, om jeg skal doble opskriften op, eller bare lave en enkelt omgang ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Pernille! det kommer selvfølgelig an på, hvor store stykker, du laver. jeg plejer at få cirka 30 store stykker! 🙂

   mvh

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Perfekt! Mange tak for hurtigt svar 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidse

  Først tak for en inspirerede blog ! Jeg har forsøgt mig på din lækre fugde opskrift men de skivner ikke – havd er mon gået galt ? Jeg har fulgt temp og tid .

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Sidse! Det lyder mystisk.. Mit eneste svar er, at det kan være blevet varmet op for hurtigt – der kan temperaturen godt “snyde” – giver det mening? Ellers kan jeg anbefale at bruge et almindeligt sukkertermometer og ikke et infrarødt (det ved jeg ikke, om du bruger) jeg synes det almindelige er mest præcist fordi den er “nede” i massen. Jeg håber det lykkedes en anden gang!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Det er som, at når jeg forsøger ar lave nødderne, at så bliver det hele brændt og massen bliver aldrig fast men skiller bare? 🤔

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Nina! Det kan jeg desværre ikke give et svar på.. Måske din kogeplade er for varm, det er mit eneste bud 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er de flotte – det ville være en rigtig god idé til julens værtindegaver 😀 Tak for den.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Det ville da være perfekt som værtindegave, god idé!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri nutellakage med hasselnøddebrownie