Hvid chokolade-kladdkaka med citronmousse og brændte mandler

Banankage med karamelliseret hvid chokolademousse

En af de mest populære opskrifter på bloggen trængte altså til en lille make-over, så her er den nye version af banankagen med karamelmousse: den her gang med ekstra meget karamel: karamelliserede bananer, karamelliserede valnødder og karamelliseret hvid chokolade. Karamelliseret hvid chokolade er helt ærligt, så lækkert! (og en god erstatning, hvis man ikke har råd til callebauts, valrhonas eller summerbirds karamelchokolade. Prøv det, det er slet ikke så svært.


Banankage med karamelliseret hvid chokolademousse

Karamelliseret hvid chokolade

400-500 gram hvid chokolade (det er næsten umuligt at få alt chokolade op af fadet, så hellere karamellisér lidt for meget)

Karamelliserede bananer

300 gram banan
50 gram brun farin
50 gram sukker
50 gram sirup
30 gram smør

Banankage

3 æg
150 gram sukker
100 gram smør
100 gram mel
1 tsk bagepulver
en smule salt
De karamelliserede bananer

Valnøddekrokant

100 gram sukker
100 gram valnødder

Karamelliseret hvid chokolademousse

4 blade husblas
350 gram af den karamelliserede hvide chokolade
2 æggeblommer (stuetemperatur)
2 hele æg (stuetemperatur)
5 deciliter piskefløde
1/2 tsk salt

Karamelliseret hvid chokolade

Tænd ovnen på 120 grader. Kom den hvide chokolade i i et ildfast fad og karamellisér chokoladen i cirka 40 minutter til chokoladen er gylden. Sørg for at røre i chokoladen hvert 10. minut. Chokoladen vil begynde at gryne, men det skal den. Den vil blive en flydende igen. Kom chokoladen i en skål og rør den homogen og glat.

Karamelliserede bananer

Skær bananerne i mindre stykker. Kom sirup, sukker og brun farin på en pande og smelt det. Når massen er smeltet sammen kommes bananerne på, Skru en lille smule ned for varmen og bliv ved med at fordele massen på bananerne ved at røre i det regelmæssigt. Tilsæt smørret efter cirka 2 minutter og rør igen. Bananerne er færdige, når de begynder at “falde fra hinanden”. Sluk for varmen og lad dem køle af imens du laver banankagen.

Banankage

Pisk æg og sukker let og luftigt i en skål – det tager cirka 5 minutter på høj hastighed. Smelt smørret i en lille kasserolle, lad det køle af. Rør herefter smørret i æggesnapsen. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål og sigt det i dejen. Mos de karamelliserede bananer en smule og vend dem i dejen. Beklæd bunden af en springform med bagepapir, smør siderne med en smule smør (opskriften passer til en form på 18-20 centimeter) fordel dejen heri. Bag bunden i 35 minutter ved 175 grader. Den skal være godt gylden ? tjek eventuelt ved at stykke en gaffel eller lignende i ? hvis der ikke sidder kagedej på, er den færdig. Stil kagen på køl/frys imens du laver resten. (jo koldere den er, jo nemmere er den at skære pænt)

Karamelliserede valnødder

Kom sukker i en tykbundet kasserolle og varm det op ved middelvarme. Når sukkeret er smeltet til gylden karamel hældes nødderne i gryden. Rør rundt og fordel sukkermassen på nødderne. hæld det herefter ud på et skærebræt beklædt med bagepapir, drys med salt og lad det køle helt af. Når massen er kølet helt af, kan du hakke den i stykker.

Karameliseret hvid chokolademousse

Start med at udbløde husblassen i koldt vand i minimum 10 minutter. Hvis den hvide karamelliserede chokolademousse er blevet for hård, varm den over vandbad til den er glat igen. Pisk æg og æggeblommer i en skål over vandbad indtil massen tykner en smule og bliver helt glat (sørg for at have god kontrol over varmen, så du ikke laver røræg). Tag æggemassen af varmen og klem vandet let fra husblassen og opløs det i den varme æggeblanding under omrøring. Hæld herefter den smeltede chokolade i æggemassen – stadig under omrøring til massen er homogen. Pisk fløden til let skum og kom den i – gerne af 3-4 omgange i chokolade/æggeblandingen indtil moussen er ensartet.

Samling af kagen

Skær din banankage fri fra springformen ved forsigtigt at køre en skarp kniv rundt i kanten. Vend kagen ud på et beklædt skærebræt med bunden i vejret. Pil forsigtigt bagepapiret af bunden. Ved at vende bunden i vejret får du en mere plan kagebund. Skær nu forsigtigt kagen over i to lige store bunde. Tag den ene bund og placér den på et skærebræt beklædt med et stykke bagepapir. Find den springform eller kagering, du ønsker at støbe kagen i (jeg brugte en 20 centimeters kagering) Kom eventuelt kageplast rundt i kanten for et pænere resultat. Drys en smule af valnødderne på bunden, og fordel noget af moussen ovenpå (lidt under halvdelen, eller cirka 1,5 centimeters højde) Sæt kagen i køleskabet kort indtil det er stivnet en smule. Placér herefter den sidste bund ovenpå, drys med nødder igen og kom igen den samme mængde mousse herpå. Du skulle gerne have cirka en deciliter tilbage, som du eventuelt kan fylde i silikoneforme (hvis du ikke ønsker det, kan du bare hælde alt fyldet oven på kagen). Stil din kage i fryseren i minimum 4 timer eller natten over. Når kagen har sat sig, tages den ud af kageringen eller springformen og kageplasten fjernes. Placér den på et fad imens den stadig er frossen, så er den meget lettere at flytte rundt med. Placér dine moussebomber tilfældigt ovenpå kagen, Sprøjt små dutter af cremeux ud imellem (Jeg har pyntet kagen med cremeux, du kan finde opskriften på bloggen, hvis ud bruger søgefeltet)og pynt yderligere med skovsyre, chokoladekugler og resterne af nødderne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvid chokolade-kladdkaka med citronmousse og brændte mandler