Brombærtærte med hvid chokoladeganache

Glazekage med mazarin og hindbær

Jeg er normalt ikke den store tilhænger af glazekager, men med et spindelvæv hen over, så bliver det altså alligevel ret fint. Jeg tror måske alligevel, jeg vil begynde at arbejde lidt mere i det. Denne glazekage er med den SAFTIGSTE mazarinbund (nogensinde), en syrlig hindbærcurd og en hindbærmousse. En rigtig frisk og lækker kage.

Glazekage med mazarin og hindbær, 8-10 personer


Det skal du bruge: Kagering (16-18 centimeter) eller rund silikoneform (18-20 centimeter), stavblender og høj kande, mirrior glaze (hvis du vil lave spindelvævet, kan købes i Føtex og Bilka), pastafarver, paletkniv.

Mazarinbund med hvid chokolade

100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør (stuetemperatur)
2 æg
50 g hvedemel
50 gram hvid chokolade
Revet skal fra én citron (gem citronen – du skal bruge den til hindbærmoussen)

Riv marcipanen groft. Kom denne, sukker og smør i en skål og pisk det godt sammen. Pisk begge æg i – ét ad gangen. Vend melet i med en dejskraber. Hak den hvid chokolade fint og vend den dejen sammen med citronskallen. Kom herligheden i en smurt kagering eller springform (18 centimeter) med bagepapir i bunden. Bag bunden i cirka 30 minutter ved 175 grader. Det gør ikke noget, at kagen virker en smule ‘ubagt’ i midten, kig i stedet efter en flot gylden farve på kagens top. Lad kagen køle helt af. Skær bunden til, så den har en passende højde til din kage. Skal du som jeg have den i en silikoneform, vil jeg anbefale, at du halverer den, da den ellers vil være for høj, men støber du kagen i en kagering, kan du i princippet selv bestemme højden – sørg blot for, at den er plan. Nu kan du eventuelt placere kageplast rundt i kanten (for en skarpere kant).

Hindbærcurd

250 gram hindbær (kogt op og siet så saften er tilbage)
150 gram sukker
1 blad husblas
3 hele æg
60 gram smør (i tern)

Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Kom hindbærsaft, sukker og æggene i en lille kasserolle. Ved middel varme varmes curden op under konstant omrøring. Den må ikek koge. Curden vil begynde at tykne – kom her smørret i og lad det smelte. Fortsæt med at røre i curden over varme indtil curden er tyknet yderligere (curden vil sætte sig endnu mere, når den kommer på køl). Rør husblassen ud i den varme curd. Hæld hindbærcurden på mazarinbunden, og stil den på frost (den skal stå der et par timer før at curden sætter sig).

Hindbærmousse

3 blade husblas
250 gram frosne hindbær
Saft fra én citron
125 gram sukker
2,5 dl piskefløde
50 gram skyr (kan undlades og erstattes med 0,5 dl piskefløde mere)

Udblød husblassen i koldt vand (minimum 10 minutter). Kom hindbær, citronsaft og sukker i en lille gryde og bring det i kog. Når saften koger, og sukkeret er opløst, tages gryden af varmen og saften sies fra. Rør nu husblassen i den varme saft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk fløden til meget let skum. Pisk til sidst skyren i ganske kort. Vend lidt af fløden i den lune hindbærsaft. Gentag indtil alt er vendt sammen.

Samling af kagen

Tag kagen ud af fryseren, fjern eventuelt kageplast og og frigør den fra formen. Hæld hindbærmoussen i en rund silikoneform (til lige under halv fyldt) og dump mazarinbunden med curd på heri. Skrap overskydende mousse af (der vil være lidt til overs – brug det eventuelt i en anden dessert). Stil kagen på frys i minimum fire timer.

Hvis du støber kagen i en kagering, er rækkefølgen selvfølgelig omvendt – så hældes hindbærmoussen blot ud på mazarinbunden.

Glaze

3 blade husblas
100 ml fløde
120 gram glukosesirup
140 gram suker
140 gram hvid chokolade
Pink og lilla pastafarve
60 gram mirrior glaze (kan købes i Bilka og Føtex)
Hvid pastafarve

Når det kommer til glaze, handler det om at være forberedt og have tingene klar. Timingen er alt. Så sørg for, at når du er klar til at hælde glazen på, at kagen er frossen over et fad, og at spiderweb glazen (sammen med den farvede glaze) har den rigtige temperatur på det rigtige tidspunkt!

Farvet glaze

Udblød husblassen  i koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen fint og kom den i en høj beholder (jeg bruger den, der følger med til min stavblender. Kom fløde, glukosesirup og sukker i en lille gryde og varm det op til kogepunktet. Kom husblas i og hæld den over den hakkede chokolade. Stavblend glazen ved at holde stavblenderen skrå og rejse den op skiftevis – du må IKKE løfte stavblenderen fra glazen, så får du luftbobler i. Tilsæt pastafarve efter behag: jeg blandede lilla og pink og fik en rødlig lilla. Stavblend igen til farven er god. Kom nu et termometer ned i glazen, og dæk glazen til med husholdningsfilm (den skal helt ned og ligge på glazen, så der ikke dannes kondens). Lad nu glazen køle af – den skal ned og ramme 30-35 grader. Personligt kan jeg bedst lide at arbejde med den, når den er omkring 34 grader. Sørg også for, at du ikke bare tager temperaturen i kanten eller toppen af glazen – du skal have kernetemperaturen. Nedkølingen tager omkring en time på køkkenbordet.

Spiderweb glaze

Nu skal du lave din spiderweb glaze: Kom mirrior glaze og en smule hvid pastafarve i en lille kasserolle. Massen skal varmes op til 60 grader, og skal være omkring 55 grader når du bruger den (en koldere glaze vil ikke give et flot mønster), så det hele handler om timing. Gør et aflangt fad klar ved at fore det med staniol – her skal du hælde din spiderweb glaze i, så du kan ‘dyppe’ paleten heri.

Glazing

Find et fad med kanter. Placér et glas på fadet. Når temperaturen er ved at være nået, kan du tage kagen ud af fryseren (det er vigtigt at den er HELT kold, når du glazer). Placér kagen på glasset. Hæld din hvide spiderweb glaze i det aflange fad (imens det stadig er 55 grader. Tag nu den 34 grader varme glaze og hæld den udover kagen – du skal ikke bruge lang tid på det – jeg hælder det hele ud ret hurtigt for det pæneste resultat uden ‘gardiner’. Dyb nu paletten i den 55 grader varme spiderglaze og stryg den i en hurtig bevægelse hen over kagens top. Voila, nu skulle du gerne kunne se et smukt spindelvæv på din kage.Brug to paletknive til at løfte din kage over på et fad.

Lad kagen ‘tø op’ i køleskabet i 2-3 timer inden den serveres.

16 kommentarer

 • Zenia

  Hejsa, ville bare hører om det er muligt at glaze en kage som ikke er en mousse kage? men bare smurt op med noget andet måske? Smørcreme f.eks.?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Zenia

   Det er muligt, men du skal være 100% skarp i opsmøringen før at glazen falder plant, så jeg vil klart anbefale at gøre det på en frossen moussekage i stedet 🙂

   Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • kamille

  hej, hvilken sileconeform bruger du? Jeg vil nemlig gerne have en men ved ikke hvor jeg kan købe den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Kamille

   Jeg bruger en Tor-form fra Silikomart – jeg tror sagtens de kan findes på nettet – min er købt i Kunst og Køkkentøj 🙂

   /Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg vender altid tilbage til den her opskrift, når jeg skal lave glanede mousse-kager. Selvom det er andre smage, så spiller både glaze ,-mousse- og curd-opskriften altså bare!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Line,

   Sikke en dejlig kommentar, tusind tak for det, det gør mig så glad! 🙂

   Mvh Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Den er simpelthen så flot. Hvor længe kan den stå på køl før serverin? Jeg vil gerne lave glazen mere end 2-3 timer inden servering. Kan curden mon holde sig selvom den står i 4-5 timer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Kristina! Den skal på frost før man kan glaze – det tager minimum 4-5 timer 🙂 Det er ikke noget problem at glaze 2-3 timer inden, og curden kan sagtens holde sig i 4-5 timer, men skal på kagen med det samme for at få laget pænt 🙂

   Mvh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Curden ville ikke rigtig sætte sig – tror måske at jeg havde fået lidt for meget siet igennem.

  Glazen fungerede desværre slet ikke trods det at den var 34 grader varm – var den så tyk at den slet ikke rigtig ville flyde 😕

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Mette!

   Det er svært for mig at svare på, desværre!

   Ift glazen ville jeg forsøge mig med 38 grader i temperatur – så længe den er under 40 grader har jeg erfaring med, at den virker

   Mvh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Møller Andersen

  Har bagt en glutenfri version og brugt 25 g kartoffelmel og 25 g mandelmel. Det blev virkelig godt👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Tina!

   Det var da fantastisk, tak for kommentaren! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Ser så lækker ud. Tror du man kunne bruge jordbær i stedet for hindbær?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Malene! Det kan du helt sikkert! 🙂

   Mvh

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Jeg lavede den i går til min mands fødselsdag -og den blev så lækker med jordbær også😀👍 Dog blev min glaze ikke perfekt, måske jeg læser opskriften forkert, men havde svært ved at gennemskue hvornår (og om?) husblassen skal i..??

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Malene! Dejligt at høre, at den smagte! Husblassen skal i efter du har kogt ingredienserne op (og inden den hældes over chokoladen) 🙂 Jeg prøver lige at gøre det lidt mere tydeligt i opskriften!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brombærtærte med hvid chokoladeganache