No bake snickerstærte med mælkechokolade, peanutbutter og saltkaramel

Forårskage med passionsfrugt, citron og hvid chokolade

En rigtig forårskage, der egner sig perfekt til de kommende påskefrokoster. Kagen består af en kiksebund, passionsfrugt- og citronmousse samt en hvid chokolademousse.

Forårskage med passionsfrugt, citron og hvid chokolade, 12 personer


Kiksebund

300 gram havrekiks
125 gram smør
en smule salt

Knus kiksene til helt fine krummer. Kom smørret i en lille gryde og smelt det heri. Hæld den smeltede smør ud over de knuste havrekiks og rør det godt sammen. Tilsæt en lille smule salt. Find en kagering frem (omkring 20 centimeter i diameter) og placér den på et skærebræt beklædt med bagepapir. Kom eventuelt kageplast rundt i kanten på kageringen. Kom kikseblandingen i formen og pres bunden godt med bunden af et glas – ønsker du som jeg, at kiksenen går lidt op ad siderne, kan du presse dem herop ad også. Stil kiksebunden i fryseren imens du laver mousserne.

Passionsfrugtmousse med citron

3 blade husblas
5-7 passionsfrugter (afhængig af størrelse)
saften fra 1-2 citroner
125 gram sukker
3,5 dl piskefløde

Antallet af passionsfrugter og citroner afhænger af størrelserne: du skal ende med cirka 1,5 dl passions/citronsaft. Udblød husblassen i koldt vand (minimum 10 minutter). Tøm passionsfrugterne for fyld og pres citronerne ned i en lille gryde. Bring det i kog med sukkeret. Når saften koger, og sukkeret er opløst, tages gryden af varmen, kernene sies fra saften og husblassen røres i. Lad siruppen køle af til håndvarm. Du skal bruge 1,5 dl af siruppen, kom mængden i en skål. Pisk fløden til let skum. Vend lidt af fløden i siruppen. Gentag indtil alt er vendt sammen. Fordel passionsfrugtsmoussen ovenpå kiksebunden (hvis du vil have moussebomber på din kage, gem da lidt af moussen til disse) og stil den i fryseren til moussen har sat sig, og du kan tilføje det næste.

Hvid chokolademousse

3 blade husblas
300 gram hvid chokolade
1 æg
2 æggeblomme
3,5 dl piskefløde

Start med at udbløde husblassen i koldt vand i minimum 10 minutter. Smelt den hvide chokolade over vandbad, tag den af varmen og lad den køle af en smule. Pisk æg og æggeblommer i en skål over vandbad indtil massen tykner en smule og bliver helt glat (sørg for at have god kontrol over varmen, så du ikke laver røræg). Tag æggemassen af varmen og klem vandet let fra husblassen og opløs det i den varme æggeblanding under omrøring. Hæld herefter den smeltede chokolade i æggemassen – stadig under omrøring til massen er homogen. Pisk fløden til let skum og kom den – gerne af 3-4 omgange i chokolade/æggeblandingen indtil moussen er ensartet. Hæld chokolademoussen ud på den stivnede passionsfrugtsmousse (igen: hvis du vil have moussebomber, gem da lidt af moussen til formene) og stil kagen i fryseren i mindst fire timer.

Hvid chokolade/citroncremeux

0,75 blad husblas
2 æggeblommer
15 gram sukker
140 gram hvid chokolade
100 ml piskefløde
60 ml citronsaft

Udblød husblassen i koldt vand i 15 minutter. Hak den hvide chokolade og kom den i en skål. Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret ganske kort. Varm fløden og citronsaften op i en lille gryde, hæld det herefter i den piskede æggemasse. Kom denne tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Sigt cremen ned i en anden skål, vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme creme. Hæld cremen ud over den hakkede chokolade og rør rundt i skålen indtil massen samler sig og bliver blank.

Frigiv kagen fra formen og placér den på det fad, du ønsker at servere den på (det er nemmest at gøre, imens den stadig er frossen. Frigiv moussebomberne fra formen og placér dem ovenpå kagen. Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med takket tyl og sprøjt den ud på den færdige kage. Udover moussebomber og cremeux har jeg pyntet kagen med chokoladeperler, stedmoderblomster og guldstøv.

 

21 kommentarer

  • Bettina

    Så lækker en kage.. laver ikke tit kager med den blev helt perfekt 😁

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Bettina,

      tusind tak for din feedback, det betyder rigtig meget – og fantastisk, at du kunne lide den! 🙂

      Mvh Julie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

    Hej Michel,

    Kagen kan sagtens laves fredag, ja. det er intet problem at den står et døgns tid 🙂

    Du kan godt bruge en springform til bunden ja, sørg bare for at spænde et stykke bagepapir ud over bunden, og brug stadig kageplast i kanterne, for det pæneste resultat.

    cremeuxen er de små dutte på toppen, så ja, dem pynter du med sammen med bomberne 🙂

    Bomberne er mousse, så de skal fryses ved meget kold varme præcis som moussen i kagen 🙂

    Mvh Julie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laila

    Hej,
    Har lige lavet denne kage. Super nem og ligetil opskrift, vi glæder os meget til at spise den om nogle timer 😍
    Dog vil jeg lige påpege, at der ikke ligefrem fremgår nogensteder i opskriften omkring at man skal tage noget af mousserne fra til bomberne. Lidt ærgerligt da man er kommet igennem opskrift og så læser til sidst at man skal frigive mousebomberne.
    Så denne gang bliver det uden bomber, men mon ikke den smager alligevel 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Laila,

      tusind tak for dine søde ord og feedback, det får jeg selvfølgelig rettet til med det samme!
      Hav en rigtig dejlig dag! 🙂

      Mvh Julie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    Findes der et billede af hvor der er skåret et stykke så man kan se snittet ??😊😊 Også savner jeg lidt en fremgangsmåde til kuplerne🤔🤔

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Karina,

      Kagen var til en dåb, så jeg har desværre ikke et billede af snittet. kuplerne er støbt i silikoneforme af de to mousser i kagen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe Rasmussen

    hej kan kagen laves før og fryses? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Du skriver ved passionsfrugtmoussen Atlanta skal ende med ca. 1,5 er det dl. Du mener?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Tina

      Ja, det er dl, og det er rettet nu 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabrina

    De forme du har til at lave halvkugler af kan du huske hvad de hedder og hvor de er købt? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Sabrina 🙂

      formen er fra silikomart og hedder Microstone 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • kia

    Hej,
    Hvordan laver du moussebomberne? Bare med en af de to mousser ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Kia

      ja, lige præcis! Du kan lave dem af begge eller bare én af dem – jeg havde bare en rest fra begge 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

    Hvor længe skal kage tø op før den kan spises, hvis man fryser den natten over?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Johanne. På køl skal den tø op i 4 timer 🙂

      Mvh Julie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte

    Kan man lave den hvide chokolade/citroncremeux en dag før? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Birgitte! Det kan man sagtens ja 🙂 Bare lad den stå i køleskabet natten over 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Raun

    Hvilken mousse skal man lave moussebomberne af? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Maria!

      Det kan du selv vælge – jeg lavede nogle store af resterne af chokolademoussen og nogle små af resterne af passionsfrugtsmoussen 🙂

      mvh

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

No bake snickerstærte med mælkechokolade, peanutbutter og saltkaramel