Forårskage med passionsfrugt, citron og hvid chokolade

Tærte med kaffe, lakrids og hvid chokolade

Så kom opskriften endelig på denne tærte: Det er så dejligt simpelt at give sig i kast med, og så kan de gøres så fine. Denne her er med kaffe, lakrids og hvid chokolade, som går virkelig godt sammen!

Tærte med kaffe og lakrids, 8-10 personer


Havregrynsbund

75 gram smør
150 gram havregryn
100 gram peanutbutter
50 gram sukker
en smule salt

Start med at tænde ovnen på 150 grader. Kom havregryn og sukker i en skål. Smelt smørret i en lille kasserolle og hæld det i skålen. Tilsæt peanutbutter og rør det hele sammen. Smag til med en smule salt. Placér bagepapir og en kagering på en bradepande. fordel fyldet i kageringen og pres det godt med bunden af et glas. Lad det gerne komme op ad kanterne (cirka 1,5-2 centimeter). Bag bunden i 20 minutter, eller indtil den begynder at få farve. Når bunden er bagt færdig, vil varmen have hævet den lidt – pres den igen med bunden af et glas, så bunden og siderne er plane. Stil bunden på køl imens du laver karamellen.

Kaffekaramel

140 gram sukker
1 dl fløde
2 tsk almindelig malet kaffe
20 gram smør
en smule salt

Kom sukker, fløde og kaffe i en gryde og lad det koge op. Skru ned til middelvarme og lad det varme op til 115 grader ved brug af et sukkertermometer. Rør smør i med det samme og smag til med salt (pas på, det er varmt!) Hæld det på bunden med det samme imens det stadig er flydende. Stil tærten på køl.

Hvid chokoladeganache med lakrids

200 gram god, hvid chokolade
100 gram piskefløde
2 tsk rålakridspulver (jeg bruger Johan Bülows)

Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Varm fløden og rålakridspulver op til kogepunktet og hæld den ud over chokoladen. Dæk skålen til med en tallerken og lad den stå i 3 minutter. Rør nu energisk i skålen til ganachen samler sig og bliver blank. Hæld straks ganachen ud på pralinén og stil tærten på køl igen.

Lakridscremeux

0,75 blad husblas
160 ml fløde
2 æggeblommer
15 gram sukker
140 gram hvid chokolade
1 tsk rålakridspulver
en smule salt

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet i en lille gryde. Pisk ganske kort æggeblommer og sukker sammen. Hæld den varme fløde i æggesnapsen, rør rundt og hæld det hele tilbage i gryden igen. Varm ved svag til middel varme blandingen op til 83 grader under konstant omrøring. Sigt den 83 grader varme creme, tilsæt husblas, rør rundt og hæld cremen over chokoladen. Tilsæt lakridspulver og rør rundt til cremeuxen samler sig og bliver helt blank. Dæk cremen til med husholdningsfilm, så den lægger helt nede på cremen. Stil den på køl i et par timers tid og kom den herefter i en sprøjtepose med en lille takket tyl.

Pynt tærten som du ønsker; jeg havde en rest moussebomber af hvid chokolade, som jeg brugte. Herudover sprøjtede jeg lakridscremeuxen ud på kagen og pyntede med stedmoderblomster og chokoladeperler.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forårskage med passionsfrugt, citron og hvid chokolade