Kage med karamelliserede mandler, mælkechokolade og hjemmelavet daim

tærte med karamel og chokolade

Så er der endnu en tærteopskrift: Jeg har bagt en del af dem på det sidste – især disse no bake-tærter, som bare er så overskuelige at gå til! Jeg ELSKER den her især: en kiksebund med chokolade, lakridskaramel og karamelganache (er det tydeligt, at jeg elsker karamel…) Den er i hvert fald PERFEKT til mit temperament!

No bake-tærte med karamel og chokolade, 10 personer


Kiksebund

200 gram digestivekiks
50 gram hasselnøddemel (kan erstattes af flere kiks, men hasselnøddemelet giver en god smag)
75 gram smør
100 gram mælkechokolade
en smule salt

Knus kiksene i en pose med en kagerulle. Tilsæt hasselnøddemel. Smelt smørret ved lav varme og hæld det i kikseblandingen. Smelt chokoladen og rør det i blandingen. Smag til med salt og fordel massen i en form på 20 centimeter ved hjælp af bunden af et glas. Stamp den grundigt overalt og lav en lille kan på cirka 1,5-2 centimeter. Stil den på køl imens du laver karamellen.

Lakridskaramel

140 gram sukker
1 dl fløde
2 tsk rålakridspulver (kan udelades, hvis du ikke ønsker smagen af lakrids)
20 gram smør
en smule salt

Kom sukker, fløde og eventuelt rålakrids i en gryde og lad det koge op. Skru ned til middelvarme og lad det varme op til 110-115 grader ved brug af et sukkertermometer. Hvis du ikke ejer det, kan du gå efter konsistensen på karamellen: så snart du kan rulle det til en kugle mellem fingrene, tages den af varmen. Rør smør i med det samme og smag til med salt (pas på, det er varmt!) Hæld det på bunden med det samme imens det stadig er flydende. Stil tærten på køl imens du laver ganachen.

Karamelganache

200 gram karamelchokolade (jeg bruger den fra Odense Marcipan)
100 gram fløde
en smule salt

Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den ud over chokoladen. Dæk skålen til med en tallerken og lad den stå i 3 minutter. Rør nu energisk i skålen til ganachen samler sig og bliver blank. Hæld straks ganachen ud på karamellen og stil tærten på køl igen til ganachen har sat sig (det tager et par timer)

Mælkechokoladecremeux

0,75 blad husblas
160 ml fløde
2 æggeblommer
15 gram sukker
140 gram mælkechokolade
en smule salt

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet i en lille gryde. Pisk ganske kort æggeblommer og sukker sammen. Hæld den varme fløde i æggesnapsen, rør rundt og hæld det hele tilbage i gryden igen. Varm ved svag til middel varme blandingen op til 83 grader under konstant omrøring. Sigt den 83 grader varme creme, tilsæt husblas, rør rundt og hæld cremen over chokoladen. Rør rundt til cremeuxen samler sig og bliver helt blank. Dæk cremen til med husholdningsfilm, så den lægger helt nede på cremen. Stil den på køl i 3 timers tid og kom den herefter i en sprøjtepose med en lille takket tyl. Sprøjt små dutter ud på tærten.

Sukkerpynt

Glukosesirup

På en silikonemåtte placeret på en bageplade sprøjtes glukosesiruppen ud i ‘klatter’ – sørg for, at der er stor afstand mellem dem, da de ellers vil flyde sammen. Hvis du ikke ejer en silikonemåtte kan du (hvis du ejer sådan en) sprøjte klatterne ud på bunden af en silikoneform) Kom bagepladen i ovnen ved 130 grader varmluft i en time. Tag pladen ud af ovnen, lad dem køle af et par minutter og fjern dem fra silikomåtten.
Pynt kagen med sukkerpynten, chokoladeperler og spiselige blomster.

6 kommentarer

 • Julie

  Kan man lave den dagen før?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Julie!

   Det kan man helt sikkert 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hva er karamelchokolade?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Karamelchokolade er en karamelliseret hvid chokolade. Flere chokoladefabrikanter producerer den under forskellige navne, blandt andet Odense Marcipan, Callebaut, Summerbird og Valrhona 🙂

   Mvh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Den ser så lækker ud! Jeg er nysgerrig i forhold til karamellen. Her er det jo en anden fremgangsmåde end “normalt”, idet du koger sukker og fløde op sammen. Det synes jeg umiddelbart lyder nemmere, men jeg er nysgerrig på, om det giver et andet resultat i forhold til at smelte sukker først og komme den varme fløde i ad flere omgange, mens man pisker? 🙂
  På forhånd tak, og tak for mange gode opskrifter og flotte, flotte kager! Jeg glæder mig til den med hindbær fyldt med karamel kommer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Sanne!

   Tusind tak!

   Forskellen er, at denne karamel bliver mere ´chewy” og knap så flydende – giver det mening? Du kan se det lidt på billedet, at den bliver mere som en flødekaramel frem for saltkaramel. Håber, det giver mening (og det er nemmere ;-))

   Mvh

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kage med karamelliserede mandler, mælkechokolade og hjemmelavet daim