tærte med karamel og chokolade

Tærte med mælkechokolade, karamel og friske hindbær

Endnu en tærte til opskriftssamlingen; jeg tror efterhånden jeg har udtømt alle muligheder for de her tærter, men så alligevel ikke.. Der kommer helt sikkert flere! Den her består af en havrekiksebund, en karamelmidte og mælkechokoladeganache med hindbærstøv, pyntet med friske, syrlige hindbær fyldt med saltkaramel. Lyder det godt? Det synes jeg! Opskriften til saltkaramellen er et link til en cheesecake jeg lavede for et års tid siden, det er ikke et must at fylde hindbærrene, men det ser da fint ud! Følg linket i fremgangsmåden for at finde den!

Tærte med mælkechokolade, karamel og hindbær, 10 personer


Havrekiksebund

200 gram havrekiks
60 gram smør
50 gram mælkechokolade
en smule salt

Knus kiksene i en pose med en kagerulle. Smelt smørret ved lav varme og hæld det i kikseblandingen. Smelt chokoladen og bland det hele sammen. Smag det til med salt. Fordel massen i en form på 20 centimeter ved hjælp af bunden af et glas. Stamp den grundigt overalt og lav en lille kan på cirka 1,5-2 centimeter. Stil den på køl imens du laver karamellen.

Karamel

140 gram sukker
1 dl fløde
20 gram smør
en smule salt

Kom sukker og fløde  i en gryde og lad det koge op. Skru ned til middelvarme og lad det varme op til 110-115 grader ved brug af et sukkertermometer. Hvis du ikke ejer et termometer kan du have et glas med koldt vand stående og komme en smule af karamellen i vandet, hvis den kan rulles til en kugle er den klar. Rør smør i med det samme og smag til med salt (pas på, det er varmt!) Hæld det på bunden med det samme imens det stadig er flydende. Stil tærten på køl imens du laver ganachen.

Mælkechokoladeganache med hindbærstøv

200 gram mælkechokolade
100 gram fløde
2 tsk hindbærstøv (jeg bruger den fra Mill&Mortar)
en smule salt
100 gram friske hindbær til pynt

Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den ud over chokoladen. Dæk skålen til med en tallerken og lad den stå i 3 minutter. Rør nu energisk i skålen til ganachen samler sig og bliver blank. Tilsæt hindbærstøvet og smag til med en smule salt. Hæld straks ganachen ud på karamellen. Stik nu de friske hindbær ned i ganachen over hele tærten. Hvis du har mod på det, kan du lave en saltkaramel (opskriften finder du hér) og fylde hindbærrene med den – hvis du laver saltkaramellen, kan du sagtens nøjes med 1/3 eller halvdelen af opskriften i linket. Stil tærten på køl igen til ganachen har sat sig (det tager et par timer).

Mælkechokoladecremeux

0,5 blad husblas
80 ml fløde
1 æggeblommer
8 gram sukker
70 gram mælkechokolade
en smule salt

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet i en lille gryde. Pisk ganske kort æggeblommer og sukker sammen. Hæld den varme fløde i æggesnapsen, rør rundt og hæld det hele tilbage i gryden igen. Varm ved svag til middel varme blandingen op til 83 grader under konstant omrøring. Sigt den 83 grader varme creme, tilsæt husblas, rør rundt og hæld cremen over chokoladen. Rør rundt til cremeuxen samler sig og bliver helt blank. Dæk cremen til med husholdningsfilm, så den lægger helt nede på cremen. Stil den på køl i 3 timers tid og kom den herefter i en sprøjtepose med en lille takket tyl. Sprøjt små dutter ud på tærten og pynt med chokoladeperler og skovsyre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

tærte med karamel og chokolade