Moussekage med blåbær, citron og mandler

Karamelis med saltet karamel og pistaciekrokant

Det er måske ikke vejr til is, men den her holder altså hele året! Det må altså være verdens nemmeste opskrift på is: i princippet kun tre ingredienser, og ingen ismaskine! Og bare rolig – isen er præcis lige så lækker, cremet og fri for krystaller som ismaskineis er! Karamelchokoladen og pistacienødderne komplimenterer hianden helt fantastisk, det er bestemt ikke sidste gang jeg har kombineret de to!

Karamelis med saltet karamel og pistaciekrokant – giver en liter is


Karamelis

500 ml piskefløde
en dåse kondenseret mælk
150 gram Goldchokolade eller anden karamelchokolade

Chokoladeganache

150 g Goldchokolade
75 g piskefløde
Havsalt efter smag

Pistaciekrokant

60 g pistacienødder
75 gram sukker
en smule salt

Smelt karamelchokolade i en skål over vandbad. Kom den kondenserede mælk i en skål, og hæld den smeltede chokolade heri. Vend det sammen med en dejskraber. Pisk piskefløden til let skum – lad være med at overpiske. Vend forsigtigt flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen. Fortsæt til massen er helt ensartet. Kom isen i en beholder – jeg brugte en rugbrødsform.

Til ganachen hakkes 150 gram goldchokolade. Kom det i en skål. Kom 75 gram fløde i en gryde og bring det til lige under kogepunktet. Hæld fløden over den hakkede chokolade og lad det stå i 2 minutter. Rør energisk i skålen med en dejskraber til ganachen samler sig og bliver blank. Smag den til med en smule havsalt.

Til krokanten smeltes sukkeret til gylden karamel i en tyndbundet gryde ved middelvarme – pas på den ikke bliver for mørk – så vil krokanten smage brændt. Tilsæt pistacienødderne, og rør det hele godt rundt. Hæld krokantmassen ud på et skærebræt beklædt med et stykke bagepapir. Lad det køle helt af. Hak det og drys det ud over isen.

Hæld ganachen ud på isen, og fordel den ved at trække enden af en gaffel eller et spyd rundt i ottetaller i overfladen. Drys krokanten på – eventuelt sammen med nogle karamelkugler (jeg bruger dem fra Valrhona). Sæt isen på frys natten over. Lad gerne isen tø op i 10 minutter på køkkenbordet inden servering.

2 kommentarer

 • Karoline Westphal

  Hej!
  Først og fremmest virkelig lækre indlæg af kager og søde sager, som virkelig smager godt og inspirer!
  Jeg tænkte på om den her is måske kan laves i en ismaskine?
  Mvh
  Karoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • juulielykke@hotmail.com

   Hej Karoline!

   Tusind tak for de søde ord! Jeg tænker at den vil være super lækker på ismaskine, men jeg har desværre ikke selv prøvet det! 🙂

   Mvh

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Moussekage med blåbær, citron og mandler