Solbærsnitter

Solbærsnitter: den søde hindbærsnittes fætter (eller kusine?) fyldt med lækker solbærmarmelade og pyntet med lyserød glasur og solbærstøv. Alle elsker snitter, og de her vil helt sikkert også falde i god jord!
Solbærsnitter – 10-15 stk (afhænger af størrelse)
Mørdej
300 g mel
200 g smør
100 g flormelis
2 æggeblommer
En god, smagfuld solbærmarmelade til sammenlægning (du kan også sagtens lave din egen)
- Kom mel og flormelis i en stor skål.
- Afvej dit smør og riv det på det grove jern. På den måde får du fordelt smørret i mange små stykker i dejen, og den bliver derfor lettere at arbejde med.
- Rør nu rundt i skålen (jeg bruger bare en grydeske) til smørret er findelt og blandet godt sammen med de tørre ingredienser.
- Tilsæt herefter dine æggeblommer og rør rundt igen. Der vil gå lidt tid før dejen samler sig til en mørdej.
- Når dejen er samlet, så skal du helst ikke røre mere ved den – den skal ikke blive for varm.
- Pak nu mørdejen ind i et stykke film, og læg den i køleskabet i en time. Hviletiden er vigtig, for at du senere kan arbejde med mørdejen, så lad den hvile og blive kold på køl.
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Når mørdejen har hvilet, rulles den tyndt ud – cirka 3 mm.
- Stik runde cirkler ud med en udstikker, og placér disse på en bageplade – stil dem eventuelt på køl igen herefter – så holder de formen bedre (min udstikker har en diameter på 6 cm)
- Stik så mange bunde ud, som du kan af dejen.
- Bag mørdejsbundende i 8-10 minutter afhængig af din ovn – jeg kan godt lide, at mørdej er bagt til den mørke side, men det er en smagssag.
- Lad bundende køle helt af, inden du flytter dem.
Glasur
200 g flormelis
en smule æggehvide
lyserød pastafarve
- Bland flormelis med en lille smule æggehvide – juster selv mængden, men tag en tsk æggehvide ad gangen. Konsistensen er god, når glasuren ikke løber.
- Tilsæt farve efter temperament.
Samling af snitterne
- Kom 1 tsk marmelade på halvdelen af de færdigbagte bunde.
- Kom 1 tsk glasur på den anden halvdel, smør den ud til kanten, og drys med solbærstøv og hakkede pistacienødder.
- Saml snitterne.
- Opbevar på køl indtil servering.
Ingen kommentarer endnu