Min bedste gulerodskage

Solbærsnitter

 

Solbærsnitter: den søde hindbærsnittes fætter (eller kusine?) fyldt med lækker solbærmarmelade og pyntet med lyserød glasur og solbærstøv. Alle elsker snitter, og de her vil helt sikkert også falde i god jord!


Solbærsnitter – 10-15 stk (afhænger af størrelse)

Mørdej

300 g mel
200 g smør
100 g flormelis
2 æggeblommer
En god, smagfuld solbærmarmelade til sammenlægning (du kan også sagtens lave din egen)

  1. Kom mel og flormelis i en stor skål.
  2. Afvej dit smør og riv det på det grove jern. På den måde får du fordelt smørret i mange små stykker i dejen, og den bliver derfor lettere at arbejde med.
  3. Rør nu rundt i skålen (jeg bruger bare en grydeske) til smørret er findelt og blandet godt sammen med de tørre ingredienser.
  4. Tilsæt herefter dine æggeblommer og rør rundt igen. Der vil gå lidt tid før dejen samler sig til en mørdej.
  5. Når dejen er samlet, så skal du helst ikke røre mere ved den – den skal ikke blive for varm.
  6. Pak nu mørdejen ind i et stykke film, og læg den i køleskabet i en time. Hviletiden er vigtig, for at du senere kan arbejde med mørdejen, så lad den hvile og blive kold på køl.
  7. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  8. Når mørdejen har hvilet, rulles den tyndt ud – cirka 3 mm.
  9. Stik runde cirkler ud med en udstikker, og placér disse på en bageplade – stil dem eventuelt på køl igen herefter – så holder de formen bedre (min udstikker har en diameter på 6 cm)
  10. Stik så mange bunde ud, som du kan af dejen.
  11. Bag mørdejsbundende i 8-10 minutter afhængig af din ovn – jeg kan godt lide, at mørdej er bagt til den mørke side, men det er en smagssag.
  12. Lad bundende køle helt af, inden du flytter dem.

Glasur

200 g flormelis
en smule æggehvide
lyserød pastafarve

  1. Bland flormelis med en lille smule æggehvide – juster selv mængden, men tag en tsk æggehvide ad gangen. Konsistensen er god, når glasuren ikke løber.
  2. Tilsæt farve efter temperament.

Samling af snitterne

  1. Kom 1 tsk marmelade på halvdelen af de færdigbagte bunde.
  2. Kom 1 tsk glasur på den anden halvdel, smør den ud til kanten, og drys med solbærstøv og hakkede pistacienødder.
  3. Saml snitterne.
  4. Opbevar på køl indtil servering.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min bedste gulerodskage