Brownie med friske hindbær

Blåbærmuffins med mælkechokolade

  

Meget nemme, små og saftige blåbærmuffins med knasende streusel og en smule mælkechokolade på toppen. Du kan sagtens erstatte blåbær med hindbær, brombær eller hvad du end har i fryseren. På den her måde er der sødt til kaffen på under en time!

Blåbærmuffins med mælkechokolade, 12 stk


200 g sukker
2 æg
1 dl smagsneutral olie (jeg bruger solsikkeolie)
10 g vaniljesukker
10 g bagepulver
200 g hvedemel
1 dl mælk (jeg bruger sødmælk)
en smule salt
200 g blåbær

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Kom sukker og æg i en skål, og pisk det sammen til en luftig hvid æggesnaps.
  3. tilsæt olien under piskning, og stop når massen er homogen.
  4. sigt bagepulver, vaniljesukker, hvedemel og salt i dejen og pisk det sammen ganske kort.
  5. Pisk mælken i, og stop igen når dejen er ensartet.
  6. Vend blåbærrene sammen med et par spsk hvedemel – på den måde sænker blåbærrene ikke til bundt i formene.
  7. Vend forsigtigt bærrene i dejen.
  8. Fordel dejen i muffinsforme – fyld dem kun op 3/4 – jeg har mine forme stående i en stålform, så de holder formen bedre.

Streusel

50 g sukker
50 g koldt smør
100 g hvedemel
Herudover: 100 g mælkechokolade

1. Skær det kolde smør i små tern.
2. Kom smørternene, sukkeret og hvedemelet i en skål, og bland det sammen med fingerspidserne, til konsistensen er en smuldrende masse – og gerne med større klumper af kold smør.
3. fordel en spsk streusel ovenpå dejen i hver muffinform.
4. Bag dine muffins i 25 minutter.
5. Lad kagerne køle af.
5. Top blåbærkagerne af med smeltet mælkechokolade (kan også erstattes af glasur, creme cheese frosting eller andet, der lige passer dig!)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brownie med friske hindbær