Surdejsboller med sesam og havsalt

Påskecookie bars med pekannødder og små påskeæg

   

Mine små cookie bars i en påske edition. De er først og fremmest skræmmende nemme at lave, så alle kan virkelig være med her! Jeg har pyntet dem med dragerede æg, som kan købes i både Rema1000 og Netto – de er så dekorative – både i slikskålen og i kage. Jeg har piftet kagerne op med pekannødder og karamelchokolade, men kan du ikke skaffe lige præcis dén, så kan du sagtens erstatte med en anden slags.

Påskecookie bars med pekannødder og små påskeæg, 9 stk


110 g smør
80 g brun farin
80 g sukker
1 æg
1 tsk vaniljepulver
0,5 tsk bagepulver
130 g mel
1/4 tsk salt
80 g pekannødder, ristet kort på panden
80 g karamelchokolade – knapper eller hakket (kan erstattes af alle andre chokolader)
flagesalt til toppen
125 g dragerede æg eller små påskeæg (Jeg har købt mine i Netto, og de kan ligeledes købes i Rema1000)

  1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  2. Smelt smørret i en kasserolle ved middelvarme. Når smørret er smeltet skrues der ned på lav varme. Fortsæt med at røre i smørret, til det begynder at få en duft af nøddetoner og bliver mørkere.
  3. Lad smørret køle en smule af.
  4. Kom det brunede smør i en røreskål, og tilsæt brun farin og sukker.
  5. Tilsæt ægget under piskning. Stop med at piske, når dejen er ensartet.
  6. Tilsæt alle de tørre ingredienser: salt, bagepulver, vaniljesukker og mel.
  7. Rør det hele sammen.
  8. Tilsæt chokoladeknapperne og pekannødderne, og rør rundt til knapperne er fordelt i dejen.
  9. Hæld cookiedejen i en silikoneform eller smurt kvadratisk form (18×18) – alternativt kan du bruge en springform med nogenlunde samme diameter.
  10. Hak de dragerede æg en smule.
  11. Bag i 20 minutter, tag kagen ud af ovnen, fordel de påskeæggene ovenpå, og bag i yderligere 2-3 minutter – kagen må gerne virke lidt ubagt – det er det, der gør det endelige resultat ekstra godt!
  12. Når kagen er taget ud af ovnen, drysses den med lidt ekstra chokoladeknapper og lidt flagesalt.
  13. Lad køle af en smule, fjern fra formen, og skær så 9 kvadratiske stykker ud af kagen. Nyd dem med det samme, eller opbevar dem i en lufttæt beholder. De kan ligeledes fryses.

2 kommentarer

  • Ida Vestergaard

    Har lige lavet en omgang i går: min bradepande er lidt større, 20×24, så jeg lavede 1,5 gange portion og gav dem 30 minutter i ovnen og de blev bare SÅ gode! Jeg skiftede også bare pecannødderne med mandler, da det lige var hvad jeg havde. Tak for lækker opskrift, de var et hit!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juulielykke@hotmail.com

      Hej Ida,

      Det lyder så lækkert, jeg er så glad for, at du kunne bruge opskriften på en lidt anderledes måde, og tusind tak for din kommentar 🙂

      Mvh Julie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Surdejsboller med sesam og havsalt