Påskelagkage

Brownies med brunet smør og pekannødder

 

Brownien er helt sikkert et hit hos mange – den er nem og den smager fantastisk. Men har du prøvet den med brunet smør? Det giver en helt fantastisk karakteristisk smag til chokoladen og kagen. Er du ikke til pekannødder, eller er de ikke til at støve op i nærheden af dig, kan du sagtens erstatte med en anden form for nød.

Brownies med brunet smør og pekannødder, 9 brownies


180 g smør
210 g mørk chokolade (jeg bruger 66 %)
240 g sukker
65 g brun farin
4 små æg
0,5- 1 tsk salt
100 g hvedemel
80 g ristede pekannødder
80 g chokoladeknapper (efter eget valg – jeg brugte både mælkechokolade og mørk chokolade)

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 2. Kom chokoladen i en skål.
 3. Smelt smørret i en kasserolle ved middelvarme. Når smørret er smeltet skrues der ned på lav varme. Fortsæt med at røre i smørret, til det begynder at få en duft af nøddetoner og bliver mørkere.
 4. Hæld den brunede smør over chokoladen. Lad det stå imens chokoladen smelter. Rør det sammen til det er sammensmeltet.
 5. Kom sukker, brun farin og æg i en skål eller i din røremaskine, og rør det sammen ganske kort, til det er ensartet.
 6. Hæld chokoladenblandingen i æggeblandingen, og vend det forsigtigt rundt.
 7. Sigt og vend alle de tørre ingredienser i dejen med en dejskraber.
 8. Hak pekannødderne en lille smule, og hæld dem i dejen. Gem eventuelt en lille smule til pynt af kagen, når kagen er bagt.
 9. Tilsæt chokoladeknapper og rør det hele sammen.
 10. Fordel browniedejen i en smurt form eller silikoneform – jeg bruger en kvadratisk silikoneform fra Silikomart, som er 18×18 centimeter, men hvis du ikke ejer den, kan en rund springform eller kagering på Ø18 eller Ø20 også fungere.
 11. Drys en lille smule chokoladeknapper ud ovenpå kagen (kan undlades, det er kun for udseendet)
 12. Bag brownien i 30 minutter (vær opmærksom på, at ovne er forskellige, så hold øje med din brownie, og brug min bagetid som guideline. Brownien SKAL virke ubagt i midten, da den vil sætte sig i køleskabet efter endt bagetid. Vær også opmærksom på, at bagetiden vil ændre sig, hvis du bager større portioner, eller i en mindre eller større form. Mit vigtigste råd er derfor: hold øje med din kage! Brownien skal være sat i kanterne, men må gerne virke en smule ubagt i midten – der må derfor også gerne sidde rå dej på en tandstik, hvis det e sådan du plejer at tjekke, om kagen er færdig (-;).
 13. Drys med flagesalt og eventuelt pekannødder og chokoladeknapper efter end bagning, og lad kagen køle helt af i formen. Gem den gerne på køl til dagen efter, hvor den er ALLERbedst (selvom det er svært).
 14. Skær brownien i kvadratiske barer, når den er kølet af, eller skær den som en kage – det er helt op til dig!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påskelagkage