Bananbrød med chokolade

Den bedste rabarbercrumble med kokos

 Reklame for Le Creuset // Rabarbersæsonen er over os, og spørger du mig slår den her rabarbercrumble ALLE kager, og jeg har altså spist min del.. En perfekt balance mellem syrlige rabarber og sød crumbledej. Udover rabarberne er ingredienserne sikkert allerede i dit køkken, hvilket gør denne opskrift let at kaste sig over. Jeg har lavet min crumble i en støbejernspande fra Le Creuset, som er ideel til formålet, men ejer du ikke en kan du sagtens bruge et ildfast fad. 

Rabarbercrumble, 4 personer


400 g rabarber
100 g sukker
1,5 tsk vaniljesukker
40 g hvedemel
75 g havregryn
1 tsk bagepulver
40 g nødder, jeg brugte pekannødder, men du kan sagtens erstatte med mandler, hasselnødder el. lign.
50 g kokos
75 g blødt smør
50 g sukker
en smule salt

  1. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  2. Skyl og skær rabarberne i stykker på cirka 1 centimeter.
  3. Kom rabarberstykkerne i en skål med 100 g sukker samt vaniljesukkeret. Vend det hele godt sammen.
  4. Fordel rabarberne i et ildfast fad eller en støbejernspande, og bag rabarberne i 5 minutter.
  5. Kom alle de resterende ingredienser i en minihakker el. lign. og pulse det sammen til en ensartet smuldremasse.
  6. Når rabarberne har bagt i fem minutter, tages panden ud af ovnen, og smuldremassen fordeles ovenpå.
  7. Bad din crumble i yderligere 20 minutter.
  8. Lad rabarbercrumblen køle en smule af, og servér den med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananbrød med chokolade