Blondie med rabarber og crumble

En chokoladesød blondie med syrlige rabarber og sprød crumble, servér med en klat creme fraiche eller blot som de er.
Blondie med rabarber og crumble, 9 stykker
Blondie med rabarber
150 g smør
150 g hvid chokolade
150 sukker
3 æg
120 g mel
125 g rabarber
en smule salt
- Tænd ovnen på 190 grader.
- Smelt smørret ved lav varme i en gryde.
- Smelt den hvide chokolade i mikrovnen eller over et vandbad ved lav varme.
- Lad begge dele køle en smule af.
- Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps.
- Hæld den afkølede smør i æggesnapsen. Vend herefter den smeltede hvide chokolade i.
- Sigt til sidst de tørre ingredienser i dejen, og vend det sammen til en ensartet dej.
- Fordel dejen i en kvadratisk form – du kan sagtens bruge en rund! Jeg bruger en kvadratisk på 18×18 centimeter af silikone – hvis du bruger en almindelig springform, husk da at fore den med bagepapir samt at smøre siderne med smør.
- Skyl og skær 125 g rabarber, og fordel dem ovenpå dejen – tryk stykkerne en smule ned i dejen.
Crumble
1,5 tsk vaniljesukker
40 g hvedemel
75 g havregryn
1 tsk bagepulver
50 g kokos
75 g blødt smør
50 g sukker
en smule salt
- Kom alle ingredienserne i en minihakker el. lign. og pulse det sammen til en ensartet smuldremasse.
- Kom kagen i ovnen og bag den i i de første 15 minutter uden crumble på.
- Tag herefter kagen ud, fordel crumbledejen ovenpå, og bag den i yderligere 15 minutter. Husk at ovne er forskellige, så hold øje med kagen.
- Toppen skal være gyldenbrun, kagen skal være sat i kanterne, men må gerne virke en smule ubagt i midten, da kagen skal sætte sig – gerne til dagen efter!
- Skær kagen i kvadratiske stykker, og servér.
Ingen kommentarer endnu