Blondie med rabarber og crumble

Cheesecake med citron, karamel og kaffe

Jeg elsker alt med karamel, det er ikke nogen hemmelighed. Her sammen med cheesecake, citron og kaffe fordelt på en sprød bund. Den lover jeg vil falde i god jord! Hvis du ikke er til kaffe, kan du sagtens undlade det. 

Cheesecake med citron, karamel og kaffe, 8-10 personer


Kiksebund med peanuts

125 g havrekiks
75 g peanuts
20 g sukker
80 g smør

  1. Kom kiks, sukker og peanuts i en minihakker og mal det til fine krummer. Har du ikke en minihakker, kan du komme det i en plastikpose og banke det med en kagerulle.
  2. Placér et stykke bagepapir og en kagering (Ø 16 cm) på et skærebræt.
  3. Kom kiksefyldet i kageringen, og pres med hjælp fra et glas kiksemassen ud til siderne.
  4. Lad gerne den øverste kant være lidt rustik.
  5. Sæt bunden på frys imens du laver karamelganachen.

Karamelganache

150 g karamelchokolade (jeg bruger Gold fra Callebaut)
80 g piskefløde
en smule salt

1. Varm fløden op til lige under kogepunktet.
2. Hæld fløden ud over chokoladen (hakket, hvis den ikke kommer i knapper).
3. Lad ganachen stå i to minutter, og saml den herefter med en dejskraber ved at røre energisk i midten af skålen med en dejskraber.
4. smag til med salt, og fordel ganachen i kiksebunden.

Citroncheesecake

3 blade husblas
150 gram Philadelphia
100 gram sukker
saften fra to citroner
150 gram hvid chokolade
150 ml piskefløde (pisket til skum)

  1. Udblød husblassen i koldt vand i mindst 10 minutter.
  2. Varm citronsaften op i en lille gryde. Når den er lige under kogepunktet, tages gryden af varmen, husblassen vrides fri for vand og røres ud i den varme saft Lad den køle af til håndvarm.
  3. Philadelphia og sukker piskes let og luftigt i en skål.
  4. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og vend den herefter forsigtigt i ostefyldet. Tilfør herefter den håndvarme saft, og arbejd den ind i ostefyldet til massen er homogen og glat.
  5. Pisk fløden til let skum – pas på ikke at overpiske den. Vend den herefter i ostemassen til denne er glat.
  6. Fordel ostefyldet ovenpå karamelganachen, og sæt kagen på frys i et par timer.
  7. Når kagen har sat sig, tages den ud af kageringen. Placér den gerne frossen på det fad, du gerne vil serverer den på, den er meget lettere at flytte rundt med, når den er helt kold.

Karamelcremeux med kaffe

0,5 blad husblas
70 gram karamelchokolade – jeg bruger Gold fra Callebaut
1 æggeblomme
1 tsk god instantkaffepulver
10 gram sukker
80 ml piskefløde

  1. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  2. Varm fløden op med instantkaffen til lige under kogepunktet i en lille gryde.
  3. Pisk ganske kort æggeblommer og sukker sammen i skål.
  4. Hæld den varme fløde i æggesnapsen, rør rundt og hæld det hele tilbage i gryden igen.
  5. Varm ved svag til middel varme blandingen op til 84 grader under konstant omrøring.
  6. Sigt den 84 grader varme creme, tilsæt husblas, rør rundt og hæld cremen over chokoladen. Rør rundt til cremeuxen samler sig og bliver helt blank.
  7. Læg et stykke husfilm helt ned på cremen, og sæt den til at køle af i køleskabet eller på køkkenbordet.
  8. Når cremen er kølet af, kommes denne i en sprøjtepose med en lille tyl. Cremen er lettest at sprøjte pænt ud, hvis den er stuetemperatur og blød, så hvis du har ladet den sætte sig på køl, lad den da nærme sig stuetemperatur før du sprøjter den ud.
  9. Sprøjt cremen ud på cheesecaken, og pynt med små, spiselige blomster.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blondie med rabarber og crumble