Sprøjtevenlige vaniljekranse

Vaniljekranse, 25-35 stk
1 vaniljestang eller 1 tsk ren vaniljepulver
150 g sukker
190 g stuetempereret smør
70 gram god mandelmel
30 g kartoffelmel
190 g hvedemel
1 stort æg, stuetempereret
en smule salt
Jeg har sprøjtet med en sprøjtepose og Wilton 8B-tyl, men enhver stjernetyl med en diameter på 1-1,2 cm kan bruges.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Flæk vaniljestangen, og mas kornene sammen med 1 tsk af sukkeret, så kornene bliver skilt ad.
- Bland vaniljesukkeret med hvedemel, kartoffelmel og mandelmel og rør det hele godt sammen i en skål, og stil til side.
- Kom sukkeret og den bløde smør i en røremakskine (kan også piskes med en håndmixer) Pisk indtil blandingen er ensartet, og stop så – den skal ikke piskes meget.
- Tilsæt det stuetempererede æg, og pisk igen sammen ganske kort.
- Tilsæt til sidst de tørre ingredienser, og rør igen til dejen er homogen.
- Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt vaniljekransene ud på et stykke bagepapir. Hvis dejen er for hård til at sprøjte, lader du den blot lægge et kvarters tid – synes du det er svært at sprøjte kransene, kan du blot sprøjte dejen ud i en lige dej på cirka 6-7 cm, og derefter folde dem til en krans med hænderne – det fungerer også rigtig godt.
- Bag kransene i cirka 10 minutter, eller indtil vailjekransene er gyldne – husk, at der er forskel på ovne! Min ovn er varmere end de fleste, og jeg giver derfor mine kranse 9-10 minutter ved 190 grader. Hold øje med dit bagværk og prøv dig frem.
- Lad vaniljekransene køle af, og opbevar dem i en lufttæt kagedåse (hvis de ikke bliver spist!)
Ingen kommentarer endnu