Triple chocolate moussekage (melfri)

Når én slags chokolade ikke er nok: gå triple! Denne kage er ret tung at danse med, men hvis du virkelig er chokoladeelsker by heart, så vil den falde i god jord! Den består af en melfri, klæg, konfekthimmelsk chokoladekage som bund, fløjlsblød hvid chokolademousse, saltet mælkechokodelademousse på toppen og et mælkechokoladedryp på siden. Så bliver det vist ikke meget mere syndigt. Kagen rækker til ret mange mennesker - jeg har angivet 10 i opskriften, men den vil sikkert også være nok til 12 - den er som sagt ret heftig. Det er en tidskrævende fætter, men også et ret hyggeligt weeekendprojekt. Og hvem ville ikke elske en triple chocolate-kage?

Triple chocolate moussekage (melfri)

Melfri chokoladekage

 • 200 gram god (mørk chokolade)
 • 100 gram smør
 • 200 gram sukker
 • 4 æg

Hvid chokolademousse

 • 2 blade husblas
 • 200 gram hvid chokolade
 • 1 æg
 • 1 æggeblomme
 • 2,5 dl piskefløde

Mælkechokolademousse

 • 2 blade husblas
 • 200 gram god mælkechokolade chokolade
 • 2 æggeblommer (stuetemperatur)
 • 3 deciliter piskefløde
 • ¼ tsk salt

Mælkechokoladedryp

 • 25 ml fløde
 • 50 gram mælkechokolade
 • 10 gram glukosesirup

Melfri chokoladekage: Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad. Tilsæt smørret, og lad det smelte med. Tag skålen af varmen. Tilsæt sukkeret og rør det forsigtigt sammen. Rør æggene i ét ad gangen. Rør til dejen er homogen. Spænd bagepapir i bunden af en springform (jeg bruger 20 centimeter) og kom dejen heri. Bag kagen i en 175 graders varm ovn i cirka 30 minutter. Kagen vil virke meget ubagt, men det skal den - det er det, der giver den karakter af konfekt. Sæt bunden på (og lad den blive i formen) natten over - dette trin kan ikke springes over, kagen skal have lov at sætte sig og vil forbedre sig over natten.

  Hvid chokolademousse: Start med at udbløde husblassen i koldt vand i minimum 10 minutter. Smelt den hvide chokolade over vandbad, tag den af varmen og lad den køle af en smule. Pisk æg og æggeblomme i en skål over vandbad indtil massen tykner en smule og bliver helt glat (sørg for at have god kontrol over varmen, så du ikke laver røræg). Tag æggemassen af varmen og klem vandet let fra husblassen og opløs det i den varme æggeblanding under omrøring. Hæld herefter den smeltede chokolade i æggemassen ? stadig under omrøring til massen er homogen. Pisk fløden til let skum og kom den ? gerne af 3-4 omgange i chokolade/æggeblandingen indtil moussen er ensartet - husk på, at moussen sætter sig, så det er naturligt, at den er en smule lind. Tag dine chokoladekage ud af fryseren og placér eventuelt kageplast rundt i kanten af din springform. Hæld nu chokolademoussen over bunden og stil den i fryseren i 1-2 timer.

   Mælkechokolademousse: Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i mindst 10 minutter. Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad. Når chokoladen er smeltet tages den af varmen. Lad den køle en smule af ? det er vigtigt, at den ikke er for varm! Tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen. Massen vil blive meget fast, men så længe den ikke skiller, er der ingen grund til panik (den vil skille, hvis chokoladen er for varm og ligeledes æggeblommerne for kolde). Kom nu 1 deciliter af din piskefløde i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblassen fri for vand og rør den i den varme fløde. Rør nu fløden i chokolademassen lidt af gangen ? der skal røres godt for at massen samler sig og bliver glat, så rør indtil massen er helt blank. Rør herefter salt i. Pisk de sidste 2 deciliter piskefløde til let skum. Tilføj flødeskummet til chokolademassen lidt ad gangen (jeg gør det altid af cirka 4 omgange) ? du må gerne give den lidt tæsk til at starte med for at få det godt blandet sammen, men nøjes ellers blot med at vende fløden forsigtigt i. Fordel chokolademoussen ovenpå den afkølede hvide chokolademousse og sæt den atter på køl - mindst i fire timer men gerne natten over. Når kagen har sat sig tages den ud af formen (og eventuel kageplast fjernes).

    Mælkechokoladedryp: Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad. I en gryde bringes fløde og glukosesirup i kog. Hæld den varme fløde i den smeltede chokolade og rør rundt til massen bliver homogen. Dryp forsigtigt chokoladen rundt i kanten på din frysekolde kage og pynt eventuelt toppen, hvis du har mere tilbage. Jeg pyntede yderligere med flagesalt.