Vaniljeflødeboller

Vaniljeflødeboller

Bunde
- 75 g blødt smør
- 150 g brun farin
- 1 æg
- 150 g hvedemel
- 1/2 tsk havsalt
Vaniljeskum
- 110 gram sukker
- 60 gram glukosesirup
- 15 ml vand (1 spsk)
- kornene fra 1 vaniljestang
- 75 gram æggehvider
- 1,5 spsk sukker
Chokoladeovertræk
- 300 g chokolade efter efter eget valg (jeg lavede både med lys og mørk)
Pynt
- Frysedetørrede hindbær
- Sølvstøv
- Pistachienødder
Bunde
- Kom smør (stuetemperatur) og brun farin i en skål og pisk det sammen.
- Tilsæt ægget og pisk igen.
- Rør mel og salt i.
- Fordel cookiedejen på en bageplade med bagepapir så den har en tykkelse på cirka 1/2-1 centimeter (jo tyndere jo bedre, hvis du spørger mig).
- Bag bunden i 10 minutter ved 200 grader.
- Tag bunden ud stik bunde ud på bunden ? størrelsen bestemmer du selv ? mine havde cirka en diameter på 4-5 centimeter. Lad bundene køle helt, inden du kommer skum på.
Vaniljeskum
- Kom æggehvider og 1 spsk sukker i en skål og pisk det stift.
- Flæk vaniljestangen i to og skrab kornene ud.
- Kom sukker, glukosesirup, vand og vaniljekorn i en gryde og bring det i kog - brug et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen.
- Lad massen nå en temperatur på 117 grader.
- Når sukkermassen har nået sin temperatur hældes denne ned i æggehviderne i en tynd stråle imens der piskes med en elpisker. Pisk videre, indtil skummet er sejt og fast (vær tålmodig her ? det tager normalt omkring 10 minutter inden min når den rette konsistens ? hvis du er utålmodig, vil dine flødeboller klaske sammen).
- Kom skummet i en sprøjtepose med en rund tyk, og sprøjt den ud på de afkølede bunde. Lad flødebollerne hvile cirka en time inden de overtrækkes med chokolade.
Chokoladeovertræk
- Smelt chokoladen, og temperer den.
- Fyld den smeltede chokolade over i en skål el. lign. og dyp flødebollerne i den tempererede chokolade ? sørg for at dryppe den af, så flødebollerne ikke får ?fødder?.
- Pynt med hvad du godt kan lide: Jeg pyntede mine med frysetørrede hindbær, hindbærpulver, sølvglimmer og hakke pistacienødder.
- Opbevar flødebollerne køligt.
Pynt med hvad du godt kan lide: Jeg pyntede mine med frysetørrede hindbær, hindbærpulver, sølvglimmer og hakke pistacienødder. Opbevar flødebollerne køligt.