Macarons med saltet mælkechokoladeganache

Jeg ELSKER macarons. Variationsmulighederne er nærmest uendelige. Denne opskrift er meget klassisk: mørke kakaomacaronbunde med en saltet mælkechokoladeganache i midten. Jeg bruger altid den italienske macaronmetode, hvor du laver en 118 grader varm sukkersirup - jeg synes den fungerer bedre for mig. Opskriften stammer fra dygtige Maja Vase og cirka 40 macarons.

Macarons med saltet mælkechokoladeganache

Bunde

  • 150 g mandelmel
  • 150 g flormelis
  • 10 gram kakao
  • 55 g æggehvider
  • 150 g sukker
  • 50 ml vand
  • 55 g æggehvider

Saltet mælkechokoladeganache

  • 150 gram god mælkechokolade
  • 75 gram piskefløde
  • en smule flagesalt

Bunde

  1. Start med at sigte mandelmel, flormelis og kakao i en skål og bland det sammen.
  2. Tilsæt 55 gram æggehvide og rør det sammen. Stil skålen til side.
  3. Kom sukker og vand i en gryde og varm det op til en 118 grader varm sirup. Imens du laver siruppen pisk da de sidste 55 gram æggehvider stive i en skål eller i din køkkenmaskine.
  4. Når siruppen når de 118 grader tages gryden af varmen, og den hældes i en tynd stråle i æggehviderne imens der piskes.

  5. Pisk indtil marengsen er afkølet og sej (jeg pisker normalt i 8-10 minutters tid).
  6. Kom marengsen op i skålen med mandelblandingen og vend forsigtigt de to ting sammen. Jeg presser dejen mod kanten cirka 20 gange til blandingen er blevet mere flydende - dog skal den ikke være direkte flydende!
  7. Kom blandingen i en sprøjtepose med rund tyl og sprøjt cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at banke pladen regelmæssigt og eventuelt fjerne små luftbobler i overfladen forsigtigt med en kødnål eller lignende.
  8. Lad bundende stå på bordet i en times tid inden du bager dem - det giver dem en hårdere overflade, så du ikke risikerer, de sprækker i ovnen.
  9. Bag bundende i 10-12 minutter ved 150 grader varmluft
  10. Lad bundende køle helt af inden du fjerner dem fra pladen.

Saltet mælkechokoladeganache

  1. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  2. Bring fløden til lige under kogepunktet i en gryde. Hæld den varme fløde ud over den hakkede chokolade og lad det stå i 2 minutter.
  3. Rør energisk i skålens midte med en dejskraber til ganachen samler sig og bliver blank.
  4. Sæt ganachen på køl i en times tid.

Kom ganachen i en sprøjepose med en rund tyl og sprøjt den på halvdelen af dine macarons. Saml og opbevar dem på køl. De er allerbedst dagen efter når hele herligheden har fået lov til at være samlet i et stykke tid.